SPORT 12 iulie 2019

Echipajul Sonic Motorsport are o nouă „bijuterie” pe patru roți

de Daniela Luca | 1011 vizualizări

Pilotul covăsnean Szabó Csongor va participa la Raliul Perla Harghitei la bordul noii mașini de curse 

După un an și jumătate în care echipajul Sonic Motorsport s-a aflat la startul concursurilor cu Ford Fiesta R2, piloții au optat pentru o mașină mai performantă care să-i ajute să obțină rezultate mai bune. Noua Fiesta cu turbină va fi pusă în practică la Raliul Perla Harghitei, concurs care va avea loc în perioada 12-13 iulie.  

„Cu un număr mai mare de adversari valoroși la start decât în 2018, am considerat că Ford-ul Fiesta R2 cu care am luat startul în ultimul an și jumătate nu ne mai poate oferi viteza de care avem nevoie pentru a ne lupta de la egal la egal în clasa RC4 și în categoria mașinilor cu 2 roți motrice. Am simțit asta la Raliul Argeșului și Raliul Aradului, unde nu am putut ține pasul cu adversarii noștri, iar astfel a apărut dorința de a face pasul către o mașină mai performantă”, a spus Szabó Csongor. 

Pentru că prima generație de Ford Fiesta s-a comportat excelent de-a lungul celor 13 curse la care pilotul din Sfântu Gheorghe a luat startul, acesta a decis să achiziționeze o generație mai nouă pregătită de M-Sport, un model Fiesta cu motor mai performant care va oferi o putere mai mare decât celălalt model. Astfel, noua mașină de concurs se încadrează în aceeași categorie, clasa RC4, urmând a fi competitivă în cadrul categoriei și a clasamentului mașinilor cu tracțiune față. 

Szabó Csongor și copilotul său Rareș Fetean vor testa noua mașină de concurs la Raliul Perla Harghitei, competiție care se desfășoară pe 12 probe speciale pe asfaltul din jurul orașului Odorheiu Secuiesc.

„Noua mașină de concurs a ajuns deja în garajul nostru și acum facem ultimele pregătiri pentru startul din Raliul Harghitei. Este o cursă care ne place enorm de mult și la care ne-am dorit să fim prezenți. Ne bucurăm mult că vom lua startul în noua formulă, cu o mașină mult mai competitivă, la bordul căreia să fim rapizi, să ne bucurăm de senzații și cu care să facem spectacol pentru fani”, a mai spus Szabó Csongor.

Acesta a subliniat și faptul că noua mașină cu turbină este încă o necunoscută pentru echipaj pentru că  nu au efectuat niciun kilometru de teste înaintea cursei din weekend. Astfel, obiectivul pentru Raliul Perla Harghitei este unul axat pe adaptare, iar piloții își propun să se acomodeze cu noua mașină de concurs, dar în același timp să fie competitivi și să își măsoare forțele cu adversarii.

 „Plecăm clar cu gândul să ne distrăm, să învățăm mașina și să progresăm treptat. Sperăm să ne îmbunătățim timpii de la o specială la alta și la final sa avem un ritm bun care poate ne va aduce un podium”, a încheiat pilotul.  

Szabó Csongor a descoperit calea către automobilismul sportiv la vârsta de 25 de ani, iar acum are o experiență de peste un deceniu. Împreună cu Rareș Fetean, copilotul său, formează echipajul Sonic Motorsport. Din 2008, pilotul din Sfântu Gheorghe participat an de an la Campionatul Național de Raliuri, iar titlul de care acesta este cel mai mândru este cel de campion balcanic obținut în 2018. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.