SPORT 20 septembrie 2019

Echipa națională de nevăzători a României la Campionatul European

de Covasna Media | 1058 vizualizări

Echipa națională de nevăzători a disputat azi al doilea meci de la EURO 2019. Tricolorii au întâlnit Belgia, formație care în prima partidă jucată la turneul final  pierduse cu Spania, 0-3.

Tricolorii au condus în două rânduri 1-0 și 2-1, dar au pierdut meciul cu 3-2. Golurile noastre au fost reușite de Cristian Kovacs și Florin Kovacs. A fost a doua înfrângere pentru naționala noastră, după ce a debutat cu un eșec, pierzând primul meci în fața echipei gazde, Italia, cu scorul 1-3.

România s-a calificat la EURO după ce a încheiat neînvinsă turneul de calificare găzduit de Centrul Național de Fotbal Buftea în luna martie a acestui an: 2-1 cu Georgia, 3-0 cu Belarus și 1-1 cu Grecia!

Cele 10 formații calificate la turneul final sunt împărțite în două grupe astfel:

GRUPA A: Italia, Spania, Belgia, România, Turcia

GRUPA B: Rusia, Franța, Anglia, Germania, Grecia

Programul și rezultatele României la EURO 2019:

18 septembrie: România – Italia 1-3

19 septembrie: Belgia – România 3-2

20 septembrie, ora 11:30 (locală): Spania – România

21 septembrie, ora 11:30 (locală): România – Turcia

Pe 22 septembrie sunt programate semifinalele, urmând ca pe 24 septembrie să se dispute jocurile pentru locurile de clasament și finala!

Pe lângă miza pentru titlul european, formațiile luptă pentru un loc la Jocurile Paralimpice din Tokyo 2020. Echipele care se vor clasa pe primele două poziții se vor alătura naționalelor Braziliei, Argentinei și Japoniei, care și-au asigurat deja prezența la Tokyo 2020.

Lotul României pentru Campionatul European de nevăzători:

Portari: Vlad Tofan, Marius Corolea

Jucători: Alexandru Cucu, Cosmin Calota, Bogdan Cristea, Mihai Nistor -cpt, Cristian Kovacs, Florin Kovacs, Tiberiu Păun.

Antrenor: Sorin Lepădatu

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale. De altfel, Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.

Dezvoltarea în România a fotbalului pentru nevăzători a fost posibilă şi graţie unui program pe care Internaţional Blind Sport Assotiation – IBSA l-a avut în parteneriat cu Federaţia Europeană de Fotbal – UEFA.

Cristian Frisk

Sursă foto: frf.ro

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

Debut cu victorie

Acum 6 ore, 16 minute

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.