SPORT 25 iulie 2018

Echipa ideală a primei etape din Liga I

de Covasna Media | 595 vizualizări

Revista LPF a stabilit echipa ideală a primei etape din sezonul 2018-2019 a Campionatului Național Liga 1 Betano. Din această alcătuire nu face parte niciun jucător de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

PORTAR

Cătălin Straton (Dunărea / 28 de ani) - A apărat un penalty şi a avut alte câteva intervenţii prin care a contribuit decisiv la victoria surprinzătoare izbutită de Dunărea Călăraşi la malul Mării Negre. 

FUNDAŞI

Claudiu Belu-Iordache (Astra / 24 de ani) - Atent la fiecare atac al rivalilor, fundaşul şi-a respectat întocmai sarcinile. Se află în cel de-al șaselea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 118 jocuri.

Cosmin Frăsinescu (Politehnica Iaşi / 33 de ani) - Un adevărat turn de control în apărarea ieșenilor. A blocat marea majoritate a atacurilor oltenilor. Foarte bun și la capitolul intercepții.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani) - La fel de ofensiv ca în ediţia precedentă, a finalizat cu capul centrarea lui Camora. Experienţa sa reprezintă un mare avantaj pentru gruparea clujeană.

Ionuț Panțîru (Politehnica Iaşi / 22 de ani) - Unul dintre cei mai buni jucători ai primei runde. Exact în defensivă, pericol real în atac. A câștigat mult la capitolul maturitate.

MIJLOCAŞI

Nasser Chamed (Gaz Metan / 24 de ani) - A avut o prestaţie consistentă la mijlocul terenului, contribuind din plin la fiecare fază ofensivă a medieşenilor. A marcat unul dintre cele două goluri reuşite de Gaz Metan.

Răzvan Dâlbea (FC Hermannstadt / 36 de ani) - Căpitanul sibienilor a dominat mijlocul terenului în faţa lui Sepsi. Ajutorul din teren al lui Alexandru Pelici rămâne omul de legătură şi echilibru în angrenajul nou-promovatei.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani) - A reconfirmat statutul de cel mai bun pasator din Liga 1 Betano: 44 de pase decisive în 242 de jocuri. Fără traseele gândite de căpitanul echipei, jocul lui Dinamo ar avea de suferit.

Lóránd Levente Fülöp (FC Botoşani / 20 de ani) - A avut o evoluţie entuziasmantă pe terenul campioanei, fiind cel mai periculos jucător al botoşănenilor. A înscris pentru a opta oară în 28 de jocuri disputate în Liga 1.

ATACANŢI

Azdren Llullaku (Astra / 30 de ani) - Şi-a semnat revenirea în Liga 1 Betano în stil de mare jucător. Posesor al unei tehnici bune, decarul giurgiuvenilor şi-a manifestat deja candidatura la un nou titlu de golgheter.

Diogo Salomao (Dinamo / 29 de ani) - Un început de campionat cu o evoluție notabilă. Reușita contra lui FC Voluntari a adus liniște în jocul lui Dinamo și anunță un sezon bun pentru portughezul care a înscris de șapte ori în 2018.

ANTRENORUL ETAPEI:

Dan Alexa (Dunărea / 38 de ani) - A pregătit excelent debutul călărăşenilor în Liga 1 Betano. Victoria izbutită la Ovidiu poate fi considerată una dintre cele mai importante din cariera tânărului antrenor.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.