SPORT 23 noiembrie 2018

Echipa de tineret așteaptă tragerea la sorți

de Covasna Media | 722 vizualizări

Vineri, 23 noiembrie, cu începere de la ora 19.00, la Bologna (Italia) se va desfășura procedura tragerii la sorți pentru grupele Campionatului European de fotbal pentru echipe de tineret sub 21 de ani. România, după o pauză de două decenii, s-a calificat la această competiție terminând grupa preliminară neînvinsă.

Turneul final continental va avea loc între 16 și 30 iunie 2019 în Italia, unele meciuri urmând a fi găzduite și pe teritoriul statului San Marino. Cele 12 echipe vor fi împărțite în trei grupe de câte patru fiecare. Prima clasată se califică în semifinale, în timp ce echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund va completa cvartetul de ași.

Sunt eligibili să joace pentru echipele naționale de tineret jucători care sunt născuți după data de 1 ianuarie 1996 inclusiv. La ultimele acțiuni, selecționerul României, Mirel Rădoi, s-a bazat pe doi fundași legitimați la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Adrian Rus și Florin Ștefan.  

Cine ne sunt adversarele?

Tragerea la sorți va fi dirijată. Italia, în calitate de țară gazdă, a fost deja repartizată în grupa A, alți capi de serie, în funcție de rezultatele anterioare ale echipelor de tineret, sunt Spania și Franța. În urna a doua vor fi Anglia, Serbia și Germania, în timp ce urna a treia este populată de Croația, Danemarca și Belgia. În ultima urnă ne aflăm noi, dar și câștigătoarele de play-off, Austria și Polonia.

Echipele care vor ajunge în semifinalele Campionatului European U21 se vor califica automat și pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020.

Tragerea la sorți de vineri seară va fi transmisă în direct pe postul Pro X.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.