SPORT 9 aprilie 2010

Echipa de baschet se cere acasă

de Covasna Media | 948 vizualizări
Conducerea Clubului spune cu jucătoarele întâmpină mari greutăţi din cauză că nu se pot antrena în Sala Sporturilor 09apr2010-sala_sportAntrenorul echipei feminine de baschet Sepsi BC, Veres Attila, și reprezentanta Clubului, Vass Ildiko, au făcut ieri apel ca lucrările de modernizare la Sala Sporturilor Kati Szabo din Sfântu-Gheorghe să fie finalizate în cât mai scurt timp, întrucât echipa întâmpină mari greutăţi în derularea antrenamentelor și a jocurilor din acest sezon. Cei doi au spus că era vorba ca Sala să fie gata în data de 10 aprilie, lucru care nu

Conducerea Clubului spune cu jucătoarele întâmpină mari greutăţi din cauză că nu se pot antrena în Sala Sporturilor

09apr2010-sala_sportAntrenorul echipei feminine de baschet Sepsi BC, Veres Attila, și reprezentanta Clubului, Vass Ildiko, au făcut ieri apel ca lucrările de modernizare la Sala Sporturilor Kati Szabo din Sfântu-Gheorghe să fie finalizate în cât mai scurt timp, întrucât echipa întâmpină mari greutăţi în derularea antrenamentelor și a jocurilor din acest sezon. Cei doi au spus că era vorba ca Sala să fie gata în data de 10 aprilie, lucru care nu se întâmplă, iar între timp jucătoarele se confruntă cu o situaţie dificilă.

„Pentru noi faptul că nu am putut să jucăm pe teren propriu ne-a creat un mare dezavantaj. Nu e totuna unde te antrenezi și cum”, a spus Vass Ildiko.

Aceasta a precizat că dacă ar fi avut sală, echipa ar fi putut să organizeze turneul Final Four, fapt care ar fi reprezentat un mare avantaj pentru echipă și oraș.

„Sunt total nemulţumit de condiţiile din ultima lună. Echipa e dată peste cap, ne antrenăm în tot felul de săli pentru care mulţumim, dar pentru noi e puţin, iar la Tg.Secuiesc pierdem 5 ore cu antrenament, duș, drum. Procentajele de aruncări sunt dezastruoase în ultimul timp, nu știu cine e de vină, dar a început să se vadă la rezultate, că diferenţele la meciuri sunt de 5 puncte, nu de 20 – 30 ca până acum. Aștept să primim sala înapoi, ca să ne putem continua antrenamentele. N­am văzut în viaţa mea un oraș care să aibă o echipă de Divizia A și să nu aibă sală”, a spus antrenorul Veres Attila.

El a arătat că se apropie finalul de sezon și încă o lună de antrenament în diverse locaţii le-ar face și mai mult rău, iar timpul îi presează având în vedere că mai este o lună și jumătate până la încheierea sezonului.

Întrebarea celor doi a fost și de ce nu au fost demarate lucrările după încheierea sezonului de baschet.

Potrivit lui Vass Ildiko, prin prezentarea acestor nemulţumiri nu au dorit să exprime un atac, dar dorinţa lor este ca – pentru binele echipei, al galeriei, al orașului – Sala să fie redată în cât mai scurt timp posibil.

 

Şi CSM are de suferit

 

Directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM), Șanta Carol, a explicat că de regulă la astfel de lucrări mai apar și situaţii neprevăzute, și la fel cum echipa este deranjată de situaţia creată, la fel și Clubul are de suferit de pe urma neîncasărilor din ultima lună, de când se lucrează.

Pe de altă parte, mai spune directorul CSM, nu trebuie uitat că lucrările de modernizare se fac pentru baschet, nu pentru altceva, și din prisma acestui aspect nu ar trebui privit ca un deranj atât de mare, întrucât la final toţi se vor bucura de beneficii.

„Și nouă ne-a perturbat calendarul, de o lună nu am încasat nimic, eu sunt și mai grăbit să terminăm, mă străduiesc să finalizăm cât mai repede. Când am îndepărtat pardoseala au mai apărut situaţii pe care trebuia să le rezolvăm, s-a făcut o margine cu material sintetic, vrem să zugrăvim, să arate unitar când este gata totul. Vreau să terminăm cât mai repede, dar depinde mult și de antreprenor”, a afirmat Carol Șanta.

Acesta speră ca lucrările să fie gata în aproximativ două săptămâni și spune că investiţia a început în această perioadă conform prevederilor contractuale și a regulilor finanţării obţinute, și nu întâmplător. Dacă lucrările ar fi întârziat finanţarea s-ar fi putut pierde.

Directorul CSM a conchis că din punct de vedere sportiv înţelege situaţia, și crede că un cantonament cu echipa nu ar fi fost o idee rea într-o astfel de situaţie.

Sala Sporturilor din Sfântu-Gheorghe a intrat la începutul lunii martie într-o amplă modernizare care implică într-o primă fază schimbarea suprafeţei de joc cu alta nouă, poate una dintre cele mai moderne care se găsesc în România. Scopul este ca în cel mai scurt timp Sala din municipiu să devină una dintre cele mai competitive baze pentru competiţii sportive. Investiţia în schimbarea pardoselii se ridică la aproximativ 500.000 de lei.

 

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Vali, 11 aprilie 2010
Dinparcare... "Cam atat ne duce capul…." Ai fost la asa numita sala de sport lasata in paragina la Targu Secuiesc? Pentru precizie te rog scie-mi cateva detalii din care tragi concluzia ca este citeste integral
Dinparcare, 9 aprilie 2010
Parca v-a luat la toti cineva mintile. Pana acum echipa de baschet s-a plans ca-s conditii proaste. Cand au trebuit sa se pregateasca altundeva (multlaudata sala de la Targu - lasata in paragina de citeste integral
Catalin, 9 aprilie 2010
Sa intelegem un lucru, sala sporturilor Kati Szabo nu este in administrarea municipiului ci a celor de la Bucuresti, credeti ca ei inteleg ce se petrece aici ? Eu spun ca NU. Si in definitiv sunt si citeste integral
Vali, 9 aprilie 2010
vedeti cazul Salii Sportului Szabo Kati. Tot primarul a vrut ca sala sa treaca in proprietatea Municipiului Sf. Gh. de la Ministerul T.si Sporturilor. De la Bucuresti nu s-a vrut acest lucru. Si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.