SPORT 6 mai 2009

Echipa de baschet din Sfântu Gheorghe, implicată într-un scandal mincinos

de Covasna Media | 909 vizualizări
Echipa feminină de baschet a oraşului, CSŞ LMK Sfântu Gheorghe, constituie subiectul unui săptămânal sportiv central, care în paginile sale acuză anumite nereguli la Sfântu Gheorghe. În paginile respectivei publicaţii, jucătoarea Olga Cazac este acuzată că în meciul dintre CSŞ LMK şi CET Govora, ar fi lovit-o „de moarte” pe jucătoarea vâlceană Flori Diaconu, spărgându-i acesteia nasul. Mai mult, echipei locale i se impută o atitudine ostilă faţă de

Echipa feminină de baschet a oraşului, CSŞ LMK Sfântu Gheorghe, constituie subiectul unui săptămânal sportiv central, care în paginile sale acuză anumite nereguli la Sfântu Gheorghe. În paginile respectivei publicaţii, jucătoarea Olga Cazac este acuzată că în meciul dintre CSŞ LMK şi CET Govora, ar fi lovit-o „de moarte” pe jucătoarea vâlceană Flori Diaconu, spărgându-i acesteia nasul. Mai mult, echipei locale i se impută o atitudine ostilă faţă de adversara sa.

Managerul echipei de baschet din Sfântu Gheorghe, Rusz Istvan, a declarat ieri că cele prezentate în săptămânalul central sunt neadevărate, acuzând totodată faptul că publicaţia nici măcar nu a solicitat poziţia echipei din Sfântu Gheorghe. Managerul a mai arătat că, dincolo de interpretarea greşită a accidentului din articol, acesta conţine şi alte neadevăruri, cum ar fi acela că ar exista persoane cu înregistrarea meciului, în condiţiile în care singura înregistrare existentă se află în posesia Clubului. Mai mult, se pare că însăşi jucătoarea accidentată, Flori Diaconu, le-ar fi relatat unor colege de-ale sale de la Sfântu Gheorghe că nu a oferit, niciodată, vreun punct de vedere asupra accidentului celor de la ziarul central.

Rusz Istvan a ţinut să precizeze că, după accidentarea jucătoarei vâlcene, mai mulţi membri ai echipei din Sfântu Gheorghe au luat legătura cu aceasta imediat, contrar celor afirmate în articol, potrivit căruia jucătoarea ar fi fost ignorată.

„Clubul a luat legătura cu juris tul său, căruia i-a fost înmânat articolul din ziarul respectiv şi am fost informaţi că toate acuzaţiile apărute în acesta pot constitui un caz penal dacă se ajunge în instanţă, iar ziarul nu va prezenta scuze publice, atât Clubului din Sfântu Gheorghe cât şi jucătoarei Olga Cazac”, a mai explicat Rusz Istvan.

Potrivit acestuia, s-a luat legătura şi cu Federaţia Română de Baschet, căreia i s-a solicitat să se autosesizeze în legătură cu cele publicate în săptămânalul central. „Cred că nu este o coincidenţă că au trecut două săptămâni după meciul jucat cu Govora, după care am bătut echipa din Alexandria, fiind acum înaintea finalei pe care o vom juca cu Târgovişte… Nu e accidentală apariţia, acum, a unui astfel de material”, crede Rusz Istvan, adăugând că echipa din Sfântu Gheorghe are o poziţie destul de delicată în baschetul din România, deoarece vine din Ardeal, are multe componente maghiare şi, mai mult, este o echipă tânără, care în numai doi ani a reuşit să se impună printre cele mai bune nu doar din ţară ci şi din Europa, putând exista deci şi animozităţi cauzate de performanţă.

Consilierul local PNL, Mădălin Guruianu, preşedinte al Comisiei de tineret şi sport din cadrul Consiliului Local, a ţinut să precizeze, în calitate de spectator la respectivul meci dintre CSŞ LMK şi CET Govora, că articolul defăimător la adresa echipei noastre nu are nicio bază reală.

„Am simţit, prin acest articol, că cineva vrea să se folosească de noi toţi, vrea să folosească sportul pentru a încuraja nişte atitudini dezastruoase. A fost vorba despre un fault de joc, jucătoarea Flori Diaconu a fost aplaudată, dar nimeni nu a spus nimic împotriva ei… A fost un accident de joc, iar ceea ce a ieşit în acest ziar este un dezastru”, a mai explicat Mădălin Guruianu.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pj, 7 mai 2009
Provocare evidenta a suporterilor si clubului. Vedeti oameni buni? Vin oameni din alte meleaguri si provoaca spiritele, creaza conflicte interetnice... Macar exista un roman in Sfantu care-si spune citeste integral
Cristina Kiki, 7 mai 2009
Asa e! Am fost prezenta si eu la meci, alaturi de multi alti spectatori din orasul nostru, si nu sunt putini! De ce nu apeleaza la instanta? Sa se invete minte ca sa nu mai scrie MINCIUNI!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.