SPORT 1 martie 2012

E oficial! Lucian Bute îl va întâlni pe Carl Froch la Nottingham, în luna mai

de Covasna Media | 490 vizualizări

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că boxerul Lucian Bute îşi va pune în joc centura IBF la 26 mai, la Nottingham, în faţa britanicului Carl Froch, actele fiind semnate în cursul serii de joi.

Capital FM Arena, unde va avea loc gala, are o capacitate de 7.500 de locuri.

Managerul pugilistului britanic, Eddie Hearn, consideră că va fi unul dintre cele mai importante meciuri pe care Marea Britanie le găzduieşte.

"Suntem încântaţi că ne-am înţeles asupra condiţiilor şi cred că acesta va fi unul dintre cele mai importante evenimente din boxul britanic pentru mulţi ani de acum înainte. Îi respect pe Lucian şi echipa sa pentru că au acceptat să vină acasă la Carl, dar sunt convins că Froch va deveni campion mondial", a spus Hearn.

La rândul său, preşedintele InterBox, Jean Bedard, a afirmat că gruparea canadiană a făcut mai multe concesii pentru ca meciul să aibă loc.

"Am fost insistenţi, dar am făcut câteva concesii, pentru că Lucian, fanii şi partenerii noştri îşi doreau acest meci. De asemenea, sunt convins că Lucian îi va reduce la tăcere pe critici. Lucian a dat dovadă de mult curaj acceptând să evolueze pe teritoriul adversarului", a subliniat Bedard.

Antrenorul pugilistului român, Stephan Larouche, dă asigurări că Bute va fi în formă maximă la meci.

"Lucian a mai luptat deja în afara Canadei. E o provocare excelentă pentru el, iar la 26 mai Lucian va fi la cel mai înalt nivel, aşa cum a fost dintotdeauna. Stilul de luptă al acestor doi boxeri incredibili va face ca meciul să fie exploziv şi sunt sigur că fanii nu vor vrea să piardă această partidă", a completat Larouche.

Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, în 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vârstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere. Adversrul său, Carl Froch, are tot 30 de meciuri disputate, dintre care 28 de victorii şi 2 înfrângeri.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.