SPORT 22 februarie 2019

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

de Covasna Media | 787 vizualizări

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe și-a întărit considerabil linia de mijloc prin aducerea internaționalului costarican Dylan Flores, de la Politehnica Iași. Suma de transfer este una de numai 90 000 de euro, conform celor vehiculate în ziarele centrale, în condițiile în care pe site-urile specializate Dylan Flores are o valoare estimată de cel puțin 350 000 de euro.

Situația financiară gravă în care se află clubul ieșean le-a forțat acestora mâna să recurgă la vânzarea unui jucător-cheie, la preț sub nivelul pieței. Poli Iași are, la acest moment, datorii cifrate la 1,3 milioane de euro, fapt care pune în pericol valabilitatea dosarului de licențiere pentru sezonul următor.

Dylan Flores a marcat 7 goluri în acest sezon în tricoul alb-albastru al ieșenilor, fiind cel mai bun marcator al formației din Copou. Ultima sa ispravă este o pasă genială la meciul câștigat contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Flores a executat o lovitură liberă din cercul median lansându-l pe Sin în partea stângă, acest exercițiu fiind la originea unicului gol al acelei partide. După creșterea de formă înregistrată în urma transferului la Poli Iași, Dylan Flores a fost convocat, în premieră, la naționala din Costa Rica, pentru un turneu de două jocuri amicale în America de Sud, cu Chile și Peru.  Dylan Flores ar putea face parte, în vară, din lotul costarican care va participa la Gold Cup, competiția continentală din America de Nord, Centrală și Bazinul Caribilor.

Costa Rica a fost una dintre participantele la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia 2018.

„Sepsi OSK a continuat campania de transferuri: clubul nostru a ajuns la un acord și cu mijlocașul ofensiv costarican Dylan Flores. Jucătorul în vârstă de 25 de ani, care ultima oară a evoluat la Poli Iași, a semnat un contract cu Sepsi OSK valabil până la 30 iunie 2020. Flores a mai jucat până acum la mai multe echipe din Costa Rica, cum ar fi Alajuelense, Cartaginés, Saprissa, CS Uruguay, precum și la Tondela din Portugalia.

Îi urăm mult succes alături de Sepsi OSK!”, se anunţă în comunicatul laconic remis de Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Mutarea lui Flores de la Poli Iași la Sepsi OSK este contestată de către fostul președinte al clubului ieșean, Horia Sabo. Acesta a scris într-un comunicat dat publicității recent:

„Având în vedere:

  • 1. Materialele de presă apărute în ultimele două zile prin care este anunţat transferul jucătorului profesionist Dylan Flores de la ACSM Politehnica Iaşi la ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe
  • 2. Contractul de asociere nr. 396/08.06.2018 încheiat între Horia Vlad Sabo şi Asociaţia „Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi”, prin care, conform art.7.1 ACSM Politehnica Iaşi pune la dispoziţia asociatului Horia Vlad Sabo toate veniturile obţinute din orice activitate desfăşurată (vânzare, cesiune, împrumut de drepturi federative ...), precum şi faptul că ACSM Politehnica Iaşi recunoaşte că structura de management a ACSM Politehnica Iaşi este condusă prin asociatul Horia Vlad Sabo care are controlul deplin al activităţii clubului fără interferenţa celeilalte părţi contractante (art 7.2)

Prin prezenta Notificare

Vă fac cunoscute următoarele:

În calitate de Asociat şi Director General al Asociaţiei „Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi” nu sunt de acord cu transferul jucătorului Dylan Flores pentru suma vehiculată de 100.000 de euro, în condiţiile în care acelaşi jucător a fost ofertat cu suma de 350.000 de euro pe parcursul aceluiaşi sezon competiţional. Astfel, consider că acest transfer este făcut în sensul fraudării intereselor contractului de asociere mai sus menţionat.

În acest sens vă fac cunoscut faptul că pe rolul Judecătoriei Iaşi se află dosarul nr. 2807/245_2019 prin care am solicitat obligarea Asociaţiei Clubului Sportiv Municipal Politehnica Iaşi la respectarea contractului de asociere.

În situaţia în care veţi încheia acest acord de transfer în condiţii financiare inferioare celor prezentate mai sus ne vom vedea obligaţi să deschidem o acţiune în justiţie pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Prezenta notificare conţine două pagini şi a fost redactată şi expediată astăzi 20.02.2019”.

Horia Sabo a fost investitor la Poli Iași, însă este acuzat de actuala conducere a moldovenilor că ar fi falimentat clubul.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.