SPORT 29 octombrie 2019

Două stadioane noi pentru fotbalul românesc

de Covasna Media | 922 vizualizări

Etapa trecută a consemnat extinderea hărții stadioanelor românești de fotbal cu două noi destinații. Pe 25 octombrie, la Tg. Jiu a fost reinaugurat Stadionul Municipal, Pandurii pierzând cu Universitatea Cluj-Napoca, în liga secundă, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Pîrvulescu, cel care a avut decența să nu se bucure deoarece se transferase sub Feleac tocmai de la Tg. Jiu. Stadionul ar putea purta numele maratonistei Constantina Diță-Tomescu, conform unor declarații ale autorităților gorjene.

De asemenea, în comuna ilfoveană Clinceni a fost inaugurată Clinceni Arena, acolo unde joacă prim-divizionara Academica Clinceni. Primul meci pe teren propriu al elevilor lui Ilie Poenaru a fost contra Universității Craiova, scor 0-0. Arena a primit omologare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, astfel că pribegia Academicii, care a jucat la Voluntari, Giurgiu și Călărași, s-a încheiat. La meciul de la Clinceni a asistat și fostul jucător al Universității Craiova, Alexandru Mitriță. Acesta are vacanță de la echipa americană New York City, după ce a pierdut în semifinalele de conferință în MLS, campionatul nord-american, 1-2 cu Toronto. Mitriță a fost golgeter la new-yorkezi, în acest sezon, cu 12 reușite. El a înscris și în remiza cu Norvegia, 1-1, iar acum așteaptă o nouă convocare, pentru dubla decisivă a tricolorilor, cu Suedia și Spania. 

Revenind la Clinceni, aceasta este cea mai mică localitate care a avut vreodată echipă în liga de elită. Conform datelor de la ultimul recensământ, Clinceniul este o comună cu o populație cifrată la 6000 de oameni. 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.