SPORT 27 septembrie 2021

Două medalii de bronz obținute de CSM Sf. Gheorghe la Campionatele Europene de Ju-Jitsu U21

de Covasna Media | 775 vizualizări

Sportivii Laurențiu Țifrea și Adrian-Lucian Bogluț, legitimați la CSM Sfântu Gheorghe, componenți ai Lotului României de Ju-Jitsu U21 ani, s-au întors acasă din Germania de la Campionatele Europene de Ju-Jitsu, desfășurare în Maintal - Germania în perioada 24-26.09.2021, cu 2 medalii de bronz la categoria -62 kg U21 ani, sistemul de concurs fiind dublu repersaj (un sistem piramidal) în care există: un loc 1, un loc 2, 2 locuri 3, 2 locuri 5, 2 locuri 7 și așa mai departe, nu există locul 4 sau locul 6.

Sportivii CSM au avut o evoluție foarte bună: Laurențiu Țifrea, net superior, față de adversarul său din Grecia este descalificat în primul meci de un arbitru părtinitor fiind trimis în recalificări unde câștigă ulterior toate meciurile înainte de limită în faţa a doi sportivi din Suedia și unul din Franța, urcând astfel pe podiumul de premiere pe locul III; și Adrian Bogluț câștigă toate meciurile până în semifinală cu sportivi din Italia, Belgia, Franța și pierde în semifinală „ajutat un pic de arbitrii”, este trimis în recalificări unde câștigă  clar în fața unui sportiv din Italia, medalia de bronz. Astfel, cele două medalii de bronz la categoria -62 kg U21 ani au fost cucerite de sportivii legitimați la Sfântu Gheorghe.

La aceste Campionate Europene au participat sportivi de valoare din 17 țări, România sclasându-se pe locul III la finele competiției.

„Suntem foarte mândri de rezultate obținute de sportivii noștri, având în vedere condițiile de pregătire în pandemie și accidentele suferite la antrenamente și sperăm ca Ministerul Tineretului și Sportului și Clubul să le acorde toate drepturile cuvenite de premiere conform legii. Oricum eforturile și sacrificiile lor făcute din copilărie nu sunt răsplătite pe măsură prin aceste premieri infime. Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au ajutat și sprijinit în pregătirea sportivilor și au făcut posibilă participarea la acest eveniment”, a declarat antrenoarea Cristina Oltean.

(Sursa: comunicat CSM Sf. Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.