SPORT 27 noiembrie 2018

Doi sportivi CSM Sfântu Gheorghe la Campionatele Mondiale de Seniori

de Covasna Media | 649 vizualizări

În perioada 22-25 noiembrie 2018 a avut loc Campionatul Mondial de Seniori ju-jitsu Malmö Suedia cel mai mare campionat mondial organizat vreodată, o competiție cu 55 de țări înscrise în concurs și aproximativ 600 de sportivi de pe toate continentele, din fiecare țară având drept de participare câte doi sportivi pe categorie.

România a participat cu un lot de 17 sportivi, doi dintre aceștia sportivi legitimați la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe: Vasile Langa  -94 kg care luptă la proba de ne waza – acesta din păcate după primul meci s-a accidentat –, și tânărul Vlad Laşcu care abia a împlinit vârsta de 18 ani, fiind în primul an la categoria de U21, luptând la ambele sisteme seniori -56 kg, obținând locul V la fighting unde a învins în primul meci vicecampionul mondial de anul trecut în mai puțin de 45 de secunde prin full ippon; a urmat al doilea meci unde în primul minut de luptă a fost aruncat direct în cap iar arbitrii trebuiau să îl descalifice pe adversarul lui. Din cauza durerii extrem de mare nu a mai putut lupta ca la început și a pierdut meciul la doar un punct diferență, apoi în recalificări a câștigat alte 2 meciuri, unul cu luptătorul columbian (locul 2 în Ranking List la seniori), iar după acea a fost nevoit să lupte pentru medalia de bronz cu una dintre vedetele suedezilor care a fost favorizat de arbitrii. În final, la proba de ne-waza, la care nivelul tehnic a fost foarte ridicat, Vlad Laşcu s-a clasat pe locul VII.

Cei doi sportivi au participat prin finanțare proprie și o parte din finanțare de la Federația Română de Arte Marțiale pentru sportivul Vlad Lașcu. Mulțumim tuturor pentru sprijin și susținere, România reușește să se claseze pe locul 10 din cele 55 de țări participante, transmit în final reprezentanţii CSM Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.