SPORT 8 martie 2024

Doar victoria o poate menține pe Sepsi OSK în lupta pentru Play-Off

de Marius Raczek | 1380 vizualizări

În etapa a 30-a, ultima din sezonul regulat, Sepsi OSK va evolua în deplasare la Petrolul Ploiești, o partidă pe care alb-roșii sunt obligați să o câștige dacă își doresc calificarea în Play-Off.

Cu toate că în ultimele două partide s-a impus, Sepsi OSK poate regreta mai ales acea remiză cu Universitatea Cluj, studenții fiind acum principalii favoriți la calificarea în Play-Off, de pe locul șase, în cazul unui succes la FC Voluntari. Dacă Farul Constanța și Universitatea Cluj se împiedică la Botoșani, respectiv Voluntari, în calculele pentru accederea în Play-Off intră Sepsi OSK, FC Hermannstadt și UTA Arad. Despre partida de la Ploiești, antrenorul Bernd Storck a declarat: „Trebuie să ne păstrăm șansele de a ajunge în Play-Off. Vom juca în deplasare, la Petrolul nu e ușor să joci, va fi un meci dificil, dar noi trebuie să câștigăm. Desigur, Pay-Off-ul e o prioritate, dar dincolo de aceasta trebuie să luăm punctele. Pentru mine prima partidă în deplasare a fost cu Petrolul, în Cupa Românei. Au o echipă bună, cu un joc tactic la un nivel înalt, puternici din punct de vedere fizic, periculoși pe faza ofensivă. Noi trebuie să ne concentrăm pe apărare, să avem răbdare, și să găsim soluții în atac.”

Cu trei înfrângeri consecutive în ultimele etape, Petrolul Ploiești nu mai are nicio șansă de a ajunge în Play-Off. Desigur, găzarii au avut și întâlniri dificile, cu UTA Arad, Universitatea Craiova și FCSB. Totuși, punctele puse în joc nu sunt deloc de neglijat, căci în urma înjumătățirii, este important să-ți acorzi o șansă în Play-Out, de unde, conform regulamentului, ai chiar șansa de a ajunge în Conference League.

Istoria întâlnirilor directe consemnează trei partide între cele două echipe în Superliga. Una a fost câștigată de Sepsi OSK, celelalte două s-au terminat la egalitate. În tur, la Sfântu Gheorghe, rezultatul a fost alb, 0-0.

Partida va avea loc astăzi, pe Stadionul Ilie Oană, cu începere de la ora 20:00.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.