SPORT 28 septembrie 2009

Distracţie şi adrenalină printre bile cu vopsea

de Covasna Media | 603 vizualizări
[singlepic=381,400,200,,left]„...văd un tâlhar, plec după el, când dintr-o dată din altă parte se trage o rafală după mine! N-am ce face, mă trântesc în iarbă şi trag. Mi se spărgeau bilele în firele de iarbă din faţa mea. Mam vopsit tot! Deci vă daţi seama!”. Aşa este descrisă de Claudiu Şchiopu, unul dintre participanţi, cea de-a doua ediţie a Paintball Scenario organizată de PPZ Army la Micfalău. Multă distracţie, fair play, adrenalină şi alergături printre bile cu vopsea, de toate acestea au

„...văd un tâlhar, plec după el, când dintr-o dată din altă parte se trage o rafală după mine! N-am ce face, mă trântesc în iarbă şi trag. Mi se spărgeau bilele în firele de iarbă din faţa mea. Mam vopsit tot! Deci vă daţi seama!”. Aşa este descrisă de Claudiu Şchiopu, unul dintre participanţi, cea de-a doua ediţie a Paintball Scenario organizată de PPZ Army la Micfalău.

Multă distracţie, fair play, adrenalină şi alergături printre bile cu vopsea, de toate acestea au avut parte participanţii la jocul de paintball imaginat din cel deal doilea Război Mondial. Potrivit lui Hajnal Attila, preşedintele PPZ Army, la competiţie s-au înscris peste o sută de tineri şi s-au prezentat peste 70, dar distracţia a fost garantată. „Totul a fost foarte fair play, toată lumea s-a înţeles cu toată lumea, ursul n-a mâncat pe nimeni, n-au fost accidente, probleme, totul a decurs perfect”, a spus organizatorul.

Despre cât de bine s-au distrat o spun cel mai bine participanţii: „A fost o experienţă unică, un weekend plin de aventură. Ca organizare a fost cu multe peste aşteptări, un joc foarte bine gândit, misiunile au avut un grad mai mare de dificultate datorită terenului. Aşteptăm cu nerăbdare următorul eveniment” - Mihai Neguţoiu şi Andrei Manoil.

„În mare organizarea a fost bună, au fost nişte mici nelămuriri care s-au rezolvat însă. Singurul lucru care m-a deranjat a fost durata de joc prea scurtă“ - Vlad Pescaru.

„A fost super toată atmosfera, organizarea a fost OK şi oamenii care au participat. Traseul nu a fost deloc confortabil, dar în general a fost accesibil tuturor. Aştept cu nerăbdare următorul scenariu” - Bogdan Mândrilă.

„Mi s-a părut un pic scurt, pentru că ce e frumos trece repede. Oamenii au fost de gaşcă, pentru că indiferent de vârstă şi de origine au vorbit limbajul universal al distracţiei şi adrenalinei” - Răzvan Radu.

„Mi s-a părut o aventură de neuitat, puţin dificil. Mi-a plăcut mai ales partea a doua a jocului, ultimul atac, furatul steagului de la echipa adversă, în special focul de acoperire“, spune Gyorgy Szilard, iar seria laudelor nu se opreşte aici.

Aceasta a fost cea de-a doua iniţiativă a PPZ Army de a organiza un Transylvanian Scenario după scenarii şi misiuni veridice, în acest caz un Batalion Ucigaş care ataca trupele germane instalate în Valea Pârâul Mare din Micfalău. Pentru a părea totul şi mai real, jucătorii au fost transportaţi la câmpurile de luptă cu autocamioane.

„Suntem în 1944, marea armată germană a lui Hitler planifică invazia României. Serviciile secrete US, la rândul lor, planifică o misiune îndrăzneaţă, folosind români condamnaţi, de isteţimea cărora depinde soarta patriei dar şi a Europei“, astfel suna provocarea.

Jucătorii au plecat acasă şi cu premii constând în markere, echipament, bile şi altele, pentru „cel mai bun camuflaj“, prin tragere la sorţi sau pentru „atac extrem”.

Potrivit lui Hajnal Attila, următorul paintball scenario va fi unul de dimensiuni şi mai mari, cum nu s-a mai văzut în Balcani, şi nu se lasă până nu va aduce laolaltă o mie de jucători.

Clubul PPZ Army din Sfântu-Gheorghe a organizat de-a lungul timpului mai multe competiţii originale de paintball, cum ar fi cea pentru deţinuţi, pentru persoane cu dizabilităţi sau exclusiv pentru femei.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.