SPORT 27 mai 2022

Diplome și medalii pentru cele mai mici handbaliste covăsnene la Festivalul Național de Minihandbal din Turda

de Covasna Media | 1216 vizualizări

În perioada 21-22 mai 2022, Sala „Gheorghe Barițiu” din localitatea Turda a găzduit Festivalul Național de Minihandbal, competiție destinată copiilor aflaţi la început de drum în acest sport.

A fost un eveniment sportiv la care au participat 11 echipe şi care a devenit, aşa cum era de aşteptat, un adevărat festival al bucuriei. Au participat următoarele echipe: CSS Sfântu Gheorghe, AHC Potaissa Turda, Arieșul Turda, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, Vlăhița, ACS Pegasus Târgu Mureș, CS Miercurea Nirajului, CSS Sighișoara, ACS Sovata, ACS Play Mureș, LPS Szász Adalbert Târgu Mureș.

172 de fete născute în anii 2011, 2012 și 2013, membre ale echipelor mai sus amintite, și-au etalat talentul cu multă bucurie, entuziasm și dăruire. Județul Covasna a fost reprezentat de 16 fetițe, cele mai mici handbaliste ale Clubului Sportiv Școlar (CSS) din Sfântu Gheorghe. 

Componența echipei a fost următoarea: Lazăr Anastasia, Coznean Andra Ștefania, Axinia Alessia Maria, Cucu Adelina, Vele Daria-Ștefania, Vulpoi-Ștefan Maya, Incze Sophia-Andrea, Ipătioaei Raluca-Ioana, Onofrei Sofia Maya, Onofrei Catinca Mara, Soós Camelia Andreea, Rusu Maia Sofia, Popa Ana Maria, Stoian Otilia, Calinic Lara-Sofia și Dogaru Lavinia, antrenor fiind Szerző Árpád.

În cele 8 meciuri jucate pe teren redus, covăsnencele au dat dovadă de ambiție, curaj, spirit de luptă și spirit de echipă. Oficial nu s-a ținut scorul, competiția organizată de Federația Română de Handbal având rolul de a le da celor mai mici handbaliste ocazia să joace într-un turneu național, să le sădească în suflet dragostea pentru unul dintre cele mai frumoase sporturi de echipă, de a lansa jucătoarele tinere pe drumul sportului de performanță, de a le răsplăti pentru pregătirea la antrenamentele intense susținute în decursul anului, de a le determina să îndrăgească și mai mult acest sport. 

Toate jucătoarele au primit la finalul competiției sportive diplome și medalii.

Antrenorul echipei feminine de handbal, Szerző Árpád, a declarat: „Echipa este formată din fetițe cu reale calități fizice, intelectuale și morale, necesare pentru practicarea handbalului. Sunt sigur că multe jucătoare din acest lot au toate atuurile și calitățile pentru a face performanță în handbal și cu siguranță, cu multe sacrificii și muncă, vor obține titluri și premii la competițiile viitoare. Este foarte importantă și susținerea financiară și morală din partea părinților sportivelor.”

O parte din costurile participării la această competiție au fost suportate de către Federația Română de Handbal, o parte a fost achitată de către părinții copiilor, Clubul CSS Sfântu Gheorghe, Brutăria Diószegi, Bon Sweet Bon, Selgros Brașov. Echipa a beneficiat de conditii foarte bune de transport, cazare și masă.

Sportivele au început deja pregătirea pentru competițiile viitoare. Următorul turneu va avea loc la Odorheiu Secuiesc, pe data de 03.06.2022.

Sursa: comunicat de presă/Larisa Axinia

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.