SPORT 20 iunie 2022

Diószegi László, despre posibilele adversare ale Sepsi OSK din Conference League: „Zeița Fortuna a fost cu noi”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1033 vizualizări

Patronul Sepsi OSK, Diószegi László, este de părere că tragerea la sorți pentru UEFA Europa Conference League a fost cu noroc pentru echipa sa, respectiv că oricare dintre cele două posibile adversare poate fi bătută. 

Eu simt că am avut noroc. Au fost cinci echipe cu care puteam să cădem, din care trei sunt echipe foarte bune și două sunt cam de nivelul nostru. Iată că zeița Fortuna a fost cu noi și am prins o echipă care poate fi bătută. Nu spun că nu puteam să le batem și pe celelalte trei, dar acum avem șanse egale și Olimpja Ljubljana, presimt că o să jucăm cu Olimpja Ljubljana, e o echipă mai bună decât Differdange din Luxemburg. Dar mingea e rotundă, nu se știe niciodată. O să fim cu ochii în patru la cele două echipe. Începând de astăzi o să culegem informații despre ele și să ne pregătim serios, fiindcă țelul nostru este să accesăm măcar un tur, dar vrem două, chiar trei, că atunci înseamnă că ajungem în grupele Conference League, ceea ce aduce un buget bun, faimă și puncte pentru țară. (...) E un obiectiv foarte mare, dar, pe ascuns, ne gândim și la asta. Obiectivul este să trecem cu un tur mai departe și apoi să vedem cu cine cădem. O să facem tot posibilul să mergem mai departe”, a spus vineri, pentru Observatorul de Covasna, patronul Sepsi OSK. 

Dacă anul trecut, la prima participare în UEFA Europa Conference League, Sepsi OSK a avut emoții dacă va putea juca acasă, acum aceste temeri nu mai există, datorită noului stadion. 

Putem să mergem până în finala Conference League, până atunci putem să jucăm pe stadionul nostru. Cred că, și pentru finală, stadionul ar fi ok, corespunde. Este de patru stele”, a spus Diószegi László. 

Sepsi OSK va juca manșa tur pe teren propriu (21 iulie), iar returul în deplasare (28 iulie). 

Tragerea la sorţi a turului 2 preliminar din Conference League va avea loc în 15 iunie.

Prima evoluție a echipei din Sfântu Gheorghe în cupele europene a fost anul trecut. Reprezentanta județului a fost atunci eliminată dramatic după ce meciul dintre Sepsi OSK și Spartak Trnava s-a terminat la egalitate, rezultat 1-1, iar manșa secundă din turul 2 al calificărilor pentru Conference League a fost decisă prin loviturile de departajare. Ratările lui Achahbar și Rep au adus calificarea slovacilor în următorul tur preliminar. 

Vrem să aducem un atacant valoros”

Întrebat și despre schimbările la echipă, cu jucătorii care vin și pleacă în ultima perioadă, patronul Sepsi OSK spune că nu au fost foarte multe, dar că încă se caută un atacant foarte bun. 

Au plecat cinci jucători și mai este un jucător care, din păcate, nu s-a prezentat la reuniune. Este vorba de Eder Gonzalez. Mai are un an contract cu noi, dar el vrea să plece și a „uitat” să vină la reuniune și nu a plecat în Austria. El vrea să plece, după niște zvonuri, în Grecia, dar mai are un an contract cu noi. Nu e așa că fiecare jucător pleacă și vine după placul lui, când vrea. Să vedem ce urmează. Dacă nu vine în foarte scurt timp, atunci o să luăm toate măsurile. Ceea ce înseamnă că trebuie să mai aducem încă un mijlocaș. Neapărat mai avem nevoie de încă un atacant bun. Suntem în căutări. Timp mai avem. Dar vrem să aducem un atacant valoros, care, lângă Tudorie și Damașcan, să marcheze cât mai multe goluri”, a spus Diószegi László. 

Pregătirile pentru viitoarele competiții au început deja pentru echipa din Sfântu Gheorghe. Stafful și fotbaliștii Sepsi OSK au plecat în 17 iunie într-un cantonament în Kaprun (Austria). Aici dispută și patru meciuri amicale cu echipe din Ungaria, Polonia, Bulgaria și Germania, respectiv cu Ferencváros Torna Club (22 iunie), Legia Varșovia (24 iunie), ȚSKA Sofia (27 iunie) și Karlsruher SC (30 iunie).

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.