SPORT 5 septembrie 2018

Din nou pe macadam, la Cotnari Rally Iași Centenar

de Covasna Media | 1085 vizualizări

După o pauză semnificativă de la ultimul raliu din Campionatul Național de Raliuri „Dunlop“, acțiunea din mașina de concurs revine în acest weekend pentru echipajul Sonic Motorsport format din Csongor Szabó și Rareș Fetean. A șasea etapa din 2018, Cotnari Rally Iași Centenar se desfășoară în următoarele zile în județul Iași, pe străzile din capitala Moldovei și pe drumurile de macadam din zonă.

Fiind unul din cele mai apreciate raliuri din calendar, cu o istorie îndelungată de motorsport, Cotnari Rally Iași Centenar 2018 debutează miercuri cu recunoașterile traseului de concurs, ca mai apoi echipajele să participe la verificările tehnice și la testele oficiale ale raliului în prima parte a zilei de joi. Seara, atenția se mută pe fanii din Iași, care vor avea parte de un prim spectacol în zona centrală a orașului, unde va avea loc o paradă a mașinilor de concurs și startul festiv din fața Primăriei Iași.

Cotnari Rally Iași Centenar 2018 programează 10 probe speciale și un total de 132 de kilometri cronometrați pe care echipajele se vor lupta cu secundele, cu aderența înșelătoare de pe probele rapide din județul Iași, dar și cu căldura și multiple săritori create special de către organizator pentru deliciul fanilor. Concursul are loc în zilele de vineri și sâmbătă pe 4 probe speciale distincte, „Cioca-Boca“, „Mădârjac“, „Păun“ și „Dobrovăț“, dar și pe proba-spectacol din zona „Râpa Galbenă“ din Iași, acolo unde în fiecare an fanii sunt în număr foarte mare pe marginea traseului parcurs de echipaje.

Pentru Csongor Szabó și Rareș Fetean, raliul de la Iași vine după o pauză, dar și după 3 raliuri cu rezultate bune, cu victorii în clasamentul clasei 7 și podiumuri în cel al mașinilor cu tracțiune față. După incidentul neplăcut din 2017, când echipajul a abandonat în urma unei ieșiri în decor, Csongor și Rareș au o revanșă de luat în Moldova: „Ne era dor de raliuri, de atmosfera de la o cursă, de senzațiile din mașină, de lupta de pe probele speciale. Ne bucurăm să revenim iar în mașina de curse și promitem să ajungem cu bine la final. Anul trecut, deși aveam un ritm bun, am fost nevoiți să abandonăm, dar în acest sezon suntem hotărâți să ajungem la final cu un rezultat bun care să ne ajute în economia campionatului“, a spus Csongor înaintea plecării spre Iași.

Prezența în cadrul clasei 7, unde echipajul punctează, va fi numeroasă la Cotnari Rally Iași Centenar, cu șase echipaje înscrise. Lupta se anunță una foarte strânsă și în clasamentul mașinilor cu tracțiune față, acolo unde Szabó și Fetean își doresc un podium. „Ne apropiem ușor de finalul sezonului și orice punct e important. O să avem o strategie simplă: vom fi rapizi pe probe, fără a risca nimic inutil și cu scopul clar să terminăm cele două curse rămase în 2018. Ne dorim, ca la fiecare etapă, victoria la clasa 7 și podium la 2RM. Raliul este unul lung, cu multe porțiuni dificile, dar care ne place și unde ne simțim bine pe probele speciale. O să fie o senzație plăcută la bordul R2-ului pe probele de la Iași“, a completat Csongor.

Pentru Rareș, raliul vine într-un moment perfect, după o pauză de aproape 2 luni de la Harghita Rally, etapa anterioară: „Mi-era dor de o cursă, de toate zilele petrecute la raliu, cu toate pregătirile, cu teste, cu startul festiv și cu sentimentele și adrenalina din mașina de curse. Raliul de la Iași o să fie o nouă provocare, deoarece ritmul va fi mult mai rapid decât în 2017, așa că va necesita o concentrare și un efort suplimentar, dar sunt sigur că amândoi ne vom descurca excelent“.

„Sper ca fanii să fie pe marginea probelor speciale și să susțină toate echipajele prezente la start deoarece numărul de înscriși este unul foarte mare, cu peste 70 de mașini la start. O să fie un spectacol pe cinste și noi promitem să contribuim la el“, încheiat Csongor Szabó înaintea Cotnari Rally Iași Centenar 2018.

În 2018, echipajul Csongor Szabó – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania, Brenntag, Szabóek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto - Bogyo, Gother Service și partenerii media RallyMax, Observatorul de Covasna şi We Radio.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.