SPORT 29 iunie 2020

Deocamdată doar fotbal

de Covasna Media | 758 vizualizări

Dacă fotbalul a fost mereu „copilul răsfățat” al lumii sportului și chiar în lipsa suporterilor, sportivii au reintrat pe teren, celelalte sporturi de echipă suferă, în așteptarea unui semn din partea Ministerului Tineretului și Sportului pentru a-și putea relua activitatea în adevăratul sens al cuvântului.

În momentul de față, sporturile de echipă întâmpină dificultăți în privința reluării pregătirilor având în vedere că măsurile de relaxare în acest sens prevăd și niște norme pe care sporturile de echipă precum volei, baschet, polo, hochei sau rugby nu le pot respecta, pentru că nu au puterea financiară de care dispune fotbalul. Și aici ne referim doar la sportul practicat de profesioniști, la nivel de juniori situația fiind și mai complicată, deoarece activitatea acestora este în strânsă legătură cu procesul de învățământ.

Astfel, în cursul săptămânii trecute președinții federațiilor de hochei pe gheață, volei, baschet, polo și rugby au avut o întâlnire cu ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în vederea găsirii unor soluții în concordanță cu particularitățile și posibilitățile financiare ale acestor ramuri sportive. Marea problemă a tuturor este aceeași: în condițiile lipsei unei activități competiționale există riscul ca multe echipe să dispară, acestea aflându-se în imposibilitatea de a-și plăti jucătorii.

Ca și în alte ocazii, Ionuț Stroe și-a afirmat disponibilitatea de a ajuta aceste ramuri sportive, însă deocamdată totul se află la stadiul de discuție și intenție, iar pasionații de alte sporturi decât fotbalul se pare că vor mai avea de așteptat. Și mai grea este situația la nivel de copii și juniori unde există temeri justificate că se vor pierde mulți mici sportivi dintr-o masă și așa destul de redusă de practicanți.

Până când situația se va schimba, toți cei implicați așteaptă noile măsuri de relaxare, și desigur, posibilitatea de a păși cât mai curând pe urmele fotbaliștilor.

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.