SPORT 20 aprilie 2009

Demonstraţie de aerobic cu 2.000 de copii la Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 649 vizualizări

2.000 de copii - şcolari şi preşcolari, din întreg judeţul Covasna, se pregătesc pentru ca pe 24 aprilie, în cadrul Zilelor Sfântu-Gheorghe, să urce pe Scena din faţa mag. Şugaş pentru a oferi o demonstraţie de aerobic, alături de celebra sportivă Kelemen Ida.

Cei 2.000 de copii care vor prezenta spectacolul de aerobic cu ocazia Zilelor oraşului se pregătesc, în prezent, în şcoli şi grădiniţe, alături de educatoarele sau învăţătoarele lor, pentru a reuşi, până în ziua prezentării, să deprindă aceleaşi mişcări de ansamblu. Potrivit organizatorului Zilelor Sfântu-Gheorghe, Grubisics Levente, reprezentaţia din cadrul Zilelor oraşului va dura aproximativ o oră.

În 2004, Kelemen Ida a intrat în Cartea Recordurilor printr-un maraton de aerobic ce a durat o lună. Alături de Kelemen Ida au luat parte la maraton şi alţi zece tineri, aceştia făcând aerobic cu toţii, fără oprire şi prin rotaţie. În acea lună, cei 11 tineri participanţi la maratonul de aerobic au mâncat pe scenă şi au făcut, în medie, şase ore pe zi aerobic. Kelemen Ida a mai stabilit un record mondial în 2003, când a ţinut, timp de 12 ore, fără întrerupere, lecţii de aerobic.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.