SPORT 12 martie 2014

De luni, Simona Halep va deveni cea mai bine clasată jucătoare în topul WTA din istoria României!

de Covasna Media | 608 vizualizări

Simona Halep a reușit să câștige al doilea meci de trei seturi la rând, la ediția din acest an a turneului de la Indian Wells. După victoria obținută în turul III, în partida cu Lucie Safarova, jucătoarea noastră a trecut într-un mod similar și de Eugenie Bouchard (DETALII AICI). 

Prin succesul obținut în fața canadiencei, cu 6-2, 1-6, 6-4, Simona s-a calificat în faza sferturilor de finală, unde o va întâlni pe australianca Casey Dellaqua.

În cursul nopții de marți spre miercuri, Petra Kvitova a fost învinsă de Dominika Cibulkova (3-6, 2-6), astfel că sportiva din Cehia nu o mai poate opri pe Halep să mai urce încă un loc în clasamentul WTA.

La capătul turneului de la Indian Wells, Simona este sigură de faptul că va ocupa locul 6 și va depăși astfel cea mai bună performanță din istoria țării noastre. În octombrie 1997, Irina Spîrlea era clasată pe locul 7 WTA, record care a fost egalat în urmă cu câteva săptămâni de Halep.

Veștile bune continuă pentru Simona: ea poate începe săptămâna viitoare chiar pe locul 5 WTA. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care compatrioata noastră va avea o performanță cel puțin egală cu Jelena Jankovic.

Sârboaica o întâlnește în sferturile de finală pe Agnieszka Radwanska, iar dacă trece de poloneză, dar și Simona o învinge pe oponenta sa din Australia, Halep și Jankovic se vor duela în meci direct, în semifinale. Miza ar fi nu doar accesul în ultimul act, ci și ocuparea locului 5 în ierarhia WTA.

În cazul în care Jankovic pierde cu Radwanska, Halep este sigură că va fi a cincea jucătoare a lumii. Totuși, indiferent de performanța ei, chiar dacă va cuceri trofeul, reprezentanta noastră nu poate intra încă în Top 4, însă diferența de puncte până acolo ar fi extrem de scăzută.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.