SPORT 5 octombrie 2018

Daniela Vasile la Jocurile Olimpice de Tineret

de Covasna Media | 638 vizualizări

Atleta Daniela Vasile, proaspăt transferată la CSM Sf. Gheorghe, a fost selecționată pentru lotul României care va participa, în perioada 6-18 octombrie, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, din Argentina.

DANIELA VASILE va concura pentru România în proba de 2.000 de metri obstacole. Daniela provine dintr-o familie de sportivi și mai are șapte frați! Trei dintre ei au făcut atletism, tatăl său a făcut lupte, iar mama sa a jucat volei în liceu. “Așa am ajuns la atletism. Datorită fraților mei, care alergau în proba de 3.000 de metri obstacole. Când am văzut ce fac ei, am zis să încerc și eu. Am căzut la prima tentativă, dar acest lucru m-a ambiționat. Iar acum am ajuns aici, în fața unei mari competiții cum este cea de la Buenos Aires”, ne-a spus Daniela, care nu se plânge deloc de duritatea antrenamentelor, unde e coordonată chiar de tatăl său: “În fiecare zi de antrenamente alerg 16 kilometri. Antrenamentele nu sunt deloc ușoare, dar mie îmi place ceea ce fac. Chiar dacă mă antrenez cu tata, să știți că el este dur. Dar îl înțeleg perfect. Poate din exterior pare greu, dar eu iubesc să alerg”, a declarat atleta înainte de îmbarcarea în avionul de Buenos Aires.

Când vine vorba despre competiția de la Buenos Aires, Daniela Vasile este extrem de optimistă. “Plec în Argentina foarte încrezătoare. Voi da totul la Buenos Aires și sper să obțin un rezultat cât mai bun”, ne-a mărturisit Daniela, care are ca și pasiuni muzica, pictura, călătoriile, dar și plimbările cu bicicleta.

Daniela Vasile s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires după ce s-a clasat pe locul 7 în finala probei de 2.000 metri obstacole din cadrul Campionatului European de cadeți (U18) de la Győr din vara acestui an.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.