SPORT 26 septembrie 2019

Dániel Atilla campion național la supersprint

de Covasna Media | 1276 vizualizări
Sursa foto - Facebook @frtri
Sursa foto - Facebook @frtri

Trei zile pline de competiții în ediția din acest an a emblematicului concurs de triatlon de la Mamaia, H3RO by TriChallenge.

Multi sportivi, noi campioni, triatlon la nivel inalt, emoții și trăiri intense și mai ales o competiție foarte bine organizată de Smartatletic împreună cu Primăria Constanța și Federația Română de Triatlon.

Festivalul sportiv a început vineri cu Cupa României la Aquathlon, transformată într-o competiție de alergare datorită condițiilor extreme – valuri mari și extrem de periculoase – cod roșu de securitate declarat de echipa de Salvamari Constanța. Zeci de copii au luat startul la categoriile de 9-10 ani, respectiv 11-13 ani. Dacă la copiii de 9-10 ani toți au fost declarați câștigători, la categoria 11-13 ani au fost premiați câstigatorii: Andrei Martoiu (BSC București), respectiv Bianca-Ioana Rusu-Eremia (Steaua București). La cadeți aurul a fost obținut de sportivii clubului Seven Club Athletic București, Alice Perjoiu, respectiv Rareș Panait. La competiția open – juniori, seniori – cel mai rapid a fost britanicul Tom Dickinson la masculin, respectiv Tamara Dogariu la feminin.

Sâmbătă am început competitiile cu Campionatul Național de Supersprint, noii Campioni Naționali ai României devenind Cristian Tranulea (Bike Squad) și Alice Perjoiu (Seven Club Athletic) Podiumul a fost completat la masculin de Dominic Meghea (Seven Club Athletic București) și Toma Alex (Olimpia București), respectiv la feminin de Szabo Sara (Politehnica Cluj) și Andreea Iordache (Master Swim&Tri).

Campionii la categorii au fost:

Cadeți 14-16 ani: Szabó Sára și Dominic Meghea

Juniori 17-19 ani: Andreea Maria Matei Bobârnac și Cristian Tranulea

Amatori AG 20-24: Alexander Stoica-Marcu

Amatori AG 25-29: Alex Toma

Amatori AG 30-34: Valentina Tase și Victor Stănescu

Amatori AG 35-39: Alexandra Logofătu și Sorin Andrei

Amatori AG 40-44: Ioana Ioniță și Radu Marga

Amatori AG 45-49: Diana Palita și Marius Dragu

Amatori AG 50-54: Ioana Crișan și Alexandru Angelescu

Amatori AG 55-59: Adrian Mila

Amatori AG 60+ : Miklos Jenei

Al doilea start a aparținut concurenților de la sprint individual și sprint ștafetă. La individual competiția a fost câstigată de juniorul clubului Danube Swim Galati, Albert Stratulat, urmat de Cristian Tranulea și de Cristian Doicescu. La fete podiumul a fost format din Oana Florescu, Miriam Gembey și Maria Bituleanu. La ștafete câștigătoare au fost echipele Maioneza (Masculin), Atena Titans (Mixt) și Seven Girls (Feminin).

A urmat concursul pe distanța olimpică, câștigat cu un avans considerabil de sportivul de la TriAluta Sf.Gheorghe, Dániel Attila urmat de “stelistul” Răzvan Ene și de Mihai Cupsa (Politehnica Timișoara). La feminin prima a trecut linia de start Maria Mirela Popescu, fiind urmată de Tamara Dogariu și de Monica Manicuta. Aurul la stafetă a fost cucerit de Giant Team Romania (Masculin), In Motion (Feminin) și Phoenix (Mixt).

Au urmat competițiile din cadrul Cupei Europene de elite, reîntoarsă la Mamaia după o absență de 4 ani. La fete am avut la start pe sportiva noastră de top Antoanela Manac și pe junioara Delia Dudău. Am văzut un concurs intens, Antoanela rulând încontinuu în plutonul fruntaș la segmentul de ciclism și terminând în final pe locul 9. Competiția a fost câștigată de ucrainianca Yulia Yelistratova. La masculin România a fost reprezentată de 5 sportivi: Erick Rogoz, Romas Cătălin, Nicolae Șeitan, Felix Duchampt și Ion Alexandru. Cel mai bine clasat a fost Felix – locul 17 cu timpul final de 00:59:36, urmat de Nico Șeitan loc 36 – 01:01:42, Erick loc 41 – 01:02:33, Alex Ion loc 45 – 01:05:36 si Cătă Romas 47 – 01:06:05. Cupa Europeană a fost adjudecată de britanicul Samuel Dickinson.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.