SPORT 21 noiembrie 2018

Daisuke Sato la naționala filipineză

de Covasna Media | 845 vizualizări

Fotbalistul Daisuke Sato, legitimat la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a fost prezent la naționala țării sale natale, Filipine. În această perioadă, echipa din Filipine participă la Campionatul Asiei de Sud-Est, competiție cu caracter semioficial, dar foarte importantă pentru formațiile din regiune.

Daisuke Sato a început competiția respectivă din postura de rezervă, în meciul din grupe cu Singapore, câștigat cu 1-0. Covăsneanul a intrat în teren în minutul 34 contribuind la victorie. În cel de-al doilea meci, Filipine a învins pe Timorul de Est cu 3-2, Daisuke Sato fiind integralist pe postul de fundaș stânga. Daisuke Sato nu a mai rămas în Malaezia, acolo unde are loc Campionatul Asiei de Sud-Est, deoarece a expirat fereastra internațională dedicată echipelor naționale, așa că a trebuit să revină la echipa de club. Filipine mai are două meciuri în grupe, cu Thailanda și cu Indonezia. Primele două urmează să se califice pentru faza sferturilor de finală. Ultimul act al Campionatului Asiei de Sud-Est va avea loc pe 15 decembrie.

La naționala din Filipine, Daisuke Sato lucrează cu celebrul antrenor suedez Sven Goran-Eriksson care are un palmares impresionant fiind antrenor, printre altele, la naționalele Angliei și Italiei, la Manchester United sau Lazio Roma.

În 1984, Sven Goran-Eriksson era antrenor la Benfica Lisabona, echipă care elimina, la momentul respectiv, Universitatea Craiova din semifinalele Cupei UEFA.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.