SPORT 9 ianuarie 2019

Daisuke Sato la Cupa Asiei

de Covasna Media | 789 vizualizări

După cum anunțam și în edițiile noastre precedente, echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe va pleca în cantonament în Turcia, la Belek, acolo unde va susține și cinci partide amicale internaționale.

Reunirea lotului, la comanda lui Eugen Neagoe, a avut un absent motivat. Fundașul stânga Daisuke Sato a trebuit să răspundă la convocarea naționalei din țara sa natală, Filipine. De altfel, chiar pe 31 decembrie 2018, Filipine, cu celebrul antrenor suedez Sven Goran-Eriksson la timonă, a disputat un amical pierdut contra Vietnamului, cu scorul de 4-2.

Filipine se află acum la turneul final al Cupei Asiei, care are loc în Emiratele Arabe Unite. Competiția se desfășoară între 5 ianuarie și 1 februarie așa că, în funcție de lungimea traseului pe care îl va avea Filipine, este posibil ca Sato să rateze întreaga perioadă de pregătire hibernală, dar și începutul minireturului.

Iată cum arată tabloul integral al Cupei Asiei:

Grupa A

Emiratele Arabe Unite – Bahrain 1-1

Thailanda – India 1-4

Grupa B

Australia – Iordania 0-1

Siria – Palestina 0-0

Grupa C

China – Kirghistan 2-1

Coreea de Sud – Filipine 1-0

Grupa D

Iran – Yemen 5-0

Irak – Vietnam

Grupa E

Arabia Saudită – Coreea de Nord

Qatar – Liban

Grupa F

Japonia – Turkmenistan

Uzbekistan – Oman

Rezultatele unora dintre meciuri au putut fi surprinse în actuala ediție tipărită a Observatorului de Covasna.

La meciul dintre Coreea de Sud și Filipine, încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea fostei semifinaliste a Campionatului Mondial din 2002, Daisuke Sato a fost titular integralist pe postul său obișnuit, de fundaș stânga.

Următorul meci pentru Filipine va fi în compania Chinei, pe 11 ianuarie, de la ora 18.30.

Sistemul de desfășurare al Cupei Asiei, prima ediție cu 24 de echipe la start, este o copie a vechiului regulament de competiție care a funcționat la Campionatul Mondial până în 1994. Din cele șase grupe, se califică automat primele două clasate în optimile de finală. Echipele de pe locurile 3 intră într-un clasament paralel, iar primele patru cu cel mai bun punctaj se alătură celorlalte, în primul tur eliminatoriu.

Daisuke Sato este singurul reprezentant al Ligii I la Cupa Asiei. Ca element de inedit, o serie de reprezentative participante au toți cei 23 de jucători selecționați din campionatul intern. Acestea sunt China, India, Arabia Saudită, Vietnam și gazda Emiratele Arabe Unite. Alte loturi, Qatar și Thailanda, au câte 22 de jucători din întrecerea proprie.

Vom reveni cu alte amănunte!  

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.