SPORT 10 martie 2020

Cupa „Ștefan Miu” și-a numit câștigătorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 3069 vizualizări

Evenimentul a marcat a VII-a ediție

Sala de sport „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe a găzduit la sfârșitul de săptămâna trecut a VII-a ediție a turneului de fotbal Cupa „Ștefan Miu”. La eveniment au luat parte 50 de echipe, respectiv peste 600 de copii din mai multe localități. 

Este un eveniment pe care l-am conceput pentru copii. Inițial, acum șapte ani am făcut pe școli. Prima ediție a fost și cu băieți și cu fete. (...) Am început cu echipe din școli, apoi din sate și din zonă, iar anul acesta am avut echipe din Sibiu, Făgăraș”, ne-a spus luni coordonatorul A.S. Atletico „Steaua”, organizatorul principal al evenimentului, Mihail Lazăr. 

Invitat de onoare al evenimentului a fost, ca în ultimii ani, celebrul Miodrag Belodedici, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni. 

„Din an în an, turneul este tot mai bun, mai organizat, oamenii au experiență, decurg lucrurile mai ușor”, ne-a spus Miodrag Belodedici, care a precizat că dacă și anul viitor va primi invitație, va fi prezent din nou la eveniment, așa cum este tradiția, dar că și-ar dori ca și alți fotbaliști să fie prezenți la o astfel de activitate care promovează sportul.  

Acesta este un eveniment prin care vrem să promovăm sportul și importanța lui în dezvoltarea tinerilor. Mai ales că acum cea mai mică dintre categorii a fost cu copii născuți în 2013 – 2014, deci foarte, foarte mici. Așa îi atragi. E un turneu, cu reguli simple, în care primesc medalii, cupe, premii individuale. E un eveniment unde copiii, dar și părinții să se simtă bine”, ne-a mai spus și Lazăr. 

Acesta a mai spus că în cadrul turneului a avut loc și un meci demonstrativ, cu echipe formate din antrenorii copiilor și cu părinții acestora. 

Câștigătorii ediției

Chiar dacă se poate spune fără probleme că toți participanții au fost câștigători, evenimentul a avut totuși un clasament. Categoria 2007 – 2008 i-a avut ca finaliști pe Steaua Albastru - Bucegi Râșnov, meci încheiat cu 8 – 0. GOLGETER: GERGELY Alpár (Steaua albastru) - 11 goluri, Cel mai bun jucător: RÁKOSI Botond (Steaua Roșu), Cel mai bun portar: GĂLAN Vlad (Bucegi Râșnov), Jucătorul finalei: BUDĂU Vlad ( Steaua Albastru). 

La categoria 2009, finala s-a disputat între NNN Albastru - ACS Viitorul, scor 4 – 1. GOLGETER: BALCAN Paul (ASR Brașov) - 8 goluri, Cel mai bun jucător: IMRE Botond (ACS Viitorul ), Cel mai bun portar: BLAJ - NIȚU David (NNN Albastru), Jucătorul finalei: NANDREA Sergio (NNN Albastru). 

Categoria 2010 i-a avut în finală pe CSO Baraolt – Steaua, scor 1 – 0, după un meci cu prelungiri. GOLGETER: RÁDULY Patrik (CSO Baraolt), Cel mai bun jucător: BARNA Tudor (Celta Brașov), Cel mai bun portar: SZAFTA Bence (Steaua), Jucătorul finalei: BOCZ Dávid (CSO Baraolt). 

Categoria 2011 a avut o finală între NNN Făgăraș - CSO Baraolt, scor final 1 – 0. GOLGETER: KELEMEN Máté ( Sport For All Covasna) - 6 goluri, Cel mai bun jucător: KERESZTES Kevin (FK Csikszereda), Cel mai bun portar: HÂRTOAGĂ Amalia (NNN Făgăraș), Jucătorul finalei: TOKOS Csongor (CSO Baraolt). 

Echipele STEAUA - KINDER BRAȘOV au avut o finală încheiată cu 1 – 0 pentru categoria 2012. GOLGETER: CHIRA Erik (BUCEGI RASNOV I) - 11 goluri, Cel mai bun jucător: SZÁSZ Oszkár (LABDARÚGÓ ISKOLA TG.SEC), Cel mai bun portar: NĂSTUȚĂ Cezar (STEAUA), Jucătorul finalei: TOROK Levente (STEAUA). 

Pentru categoria 2013, finala s-a dat între NNN Făgăraș - CSM Codlea, scor final 1 – 0. GOLGETER: MATE Darius (NNN Făgăraș) - 11 goluri, Cel mai bun jucător: BĂCILĂ Cristian (NNN Făgăraș), Cel mai bun portar: NECULA Luana (CSM Codlea), Jucătorul finalei: GRAMA Thomas (CSM Codlea). 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.