SPORT 4 octombrie 2018

Cupa Satelor la fotbal – o nouă provocare pentru covăsneni

de Covasna Media | 605 vizualizări

Dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, competiția Cupa Satelor la fotbal debutează la 1 octombrie și este organizată de către Federația Română de Fotbal  în parteneriat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Într-un eveniment găzduit de Muzeul Satului din București, Federația Română de Fotbal a lansat în data de, 27 septembrie 2018, Cupa Satelor, competiție la a cărei primă ediție s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele și comunele României. Aceștia vor împărtăși pasiunea și talentul lor pentru fotbal în fazele locale, regionale și finale ale Cupei Satelor, toate organizate în mediul rural.

„Sunt foarte bucuros că viziunea noastră strategică privind dezvoltarea fotbalului în mediul rural trece astăzi într-o nouă etapă. După acțiunile de scouting din proiectele Transformă Ulița în Stadion și Performanța Are Viitor, propunem un format competițional atractiv prin Cupa Satelor. Astfel, am convingerea că vom regăsi peste ani jucători ai echipei naționale care să mărturisească mândri că au început fotbalul în Cupa Satelor!”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Responsabil de proiect este Ciprian Paraschiv, iar fostul internațional Aurică Țicleanu este ambasador al Cupei Satelor.

Competiția va respecta structura anului școlar, urmând a fi organizată pe faze locale, județene, regionale și etapa finală. Fazele județene se estimează a se încheia, de exemplu, în luna martie a anului 2019.

Județul Covasna va fi implicat în această competiție deosebită, fotbalul fiind foarte iubit în mediul rural, în zona noastră.

Cristian Frisk

Sursă foto: frf.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.