SPORT 26 martie 2013

„Cupa Primăverii” la fotbal în sală [Galerie FOTO]

de Covasna Media | 870 vizualizări

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, a organizat duminică ediţia a II-a a turneului de futsal „Cupa Primăverii”. Competiţia a avut loc în Sala de sport „Valeriu Bularca” din oraşul Întorsura Buzăului.

Turneul de futsal „Cupa Primăverii” promovează fotbalul de sală în rândul iubitorilor de sport din zona Depresiunii Întorsura Buzăului şi din judeţul Covasna. La startul turnelului s-au înscris 8 echipe de amatori, 6 din zona Întorsurii Buzăului (Crasna, Barcani, Întorsura Buzăului şi Floroaia Mare) şi 2 din Sfântu Gheorghe. Dintre acestea numai 6 au încheiat turneul, două echipe retrăgându-se pe parcursul competiţiei (Skey Întorsurii şi Autocambio SRL).

Finala Cupei Primăverii s-a jucat între echipele Azurii SRL din Întorsura Buzăului şi Covalact din Sfântu Gheorghe. Scorul înregistrat la finalul timpului regulamentar de joc a fost de 7–1  în favoarea echipei din Întorsura Buzăului, care a fost desemnată şi câştigătoarea acestui turneu.

La ediţia organizată în acest an cele opt echipe participante s-au clasificat la finalul turneului astfel: Locul I – Azurii SRL din Întorsura Buzăului; Locul II – Covalact  Sf. Gheorghe; Locul III – MNCR Sf. Gheorghe; Locul IV – AS Ciucaş Junior; Locul V – Ruky Crasna; Locul VI – Noua Generaţie.

Pe lângă diplome şi medalii pentru participanţi şi câştigători, organizatorii campionatului de fotbal în sală au acordat şi premii speciale. Cel mai bun portar a al turneului fost desemnat Silviu Drăghici de la Covalact, cel mai bun jucător – Daniel Niculescu de la Azurii SRL, iar golgeterul campionatului Rareş Man de la Azurii cu 12 goluri marcate. Organizatorii „Cupei Primăverii” au acordat echipei Ruky Crasna diploma specială pentru Fair Play-ul de care au dat dovadă pe parcursul turneului.

Competiţia sportivă a fost un bun prilej pentru participanţi de a se implica în activităţile de petrecere a timpului liber în mod sănătos promovate de organizatori. Prin intermediul acestei competiţii organizatorii au încercat să evidenţieze faptul că fotbalul în sală reprezintă un mijloc atractiv de petrecere a timpului liber şi în rândul sportivilor amatori cu vârsta de peste 15 de ani.

În acest sens, organizatorii turneului au asigurat echipei câştigătoare bilete gratuite de vizitare a expoziţiei de arheologie de la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni: Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc „Dâmbul Cetăţii” jud. Harghita.

Preşedintele clubului A.S. Ciucaş Înt. Buzăului, Constantin Iagăr, a adus mulţumiri antrenorilor, sponsorilor, echipelor participante – pentru spectacolul fotbalistic oferit pe parcursul întregului turneu, şi partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea competiţiei sportive „Cupa Primăverii”.

Mulţumiri speciale au fost adresate arbitrului Bogdan Stroie, asistentului medical Emilian Gavrilă şi celor care au asigurat înregistrarea datelor tehnice şi statistice ale turneului: Mihaela Tohănean, Alexandra Cîrlănescu şi Camelia Kovács.

Cupele acordate primelor trei echipe clasate pe podium au fost sculptate în lemn de Gheorghe Banciu şi Cosmin Murea din Întorsura Buzăului, iar medaliile au fost modelate din lut de Éva Délczeg din Sfântu Gheorghe.

Constantin Iagăr (preşedinte AS Ciucaş)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.