SPORT 22 octombrie 2010

Cupă Offroad la Vama Buzăului

de Covasna Media | 504 vizualizări
Week-endul viitor are loc a doua ediţie a Cupei ORR Final de octombrie 2010, o nouă provocare pentru noi: găzduim în zona noastră, în localitatea Vama Buzăului, primul eveniment de offroad. Ce e offroadul? Probabil un cocktail perfect pentru cei care iubesc muntele, natura, maşinile 4x4 şi, în plus, dozele mari de adrenalină. Şi când îi întrebi pe piloţi “De ce offroad?” răspunsul vine rapid: ”Pentru că urcând o pantă sau trecând un râu, nu te deplasezi între două puncte

Week-endul viitor are loc a doua ediţie a Cupei ORR

Final de octombrie 2010, o nouă provocare pentru noi: găzduim în zona noastră, în localitatea Vama Buzăului, primul eveniment de offroad.

Ce e offroadul? Probabil un cocktail perfect pentru cei care iubesc muntele, natura, maşinile 4x4 şi, în plus, dozele mari de adrenalină. Şi când îi întrebi pe piloţi “De ce offroad?” răspunsul vine rapid: ”Pentru că urcând o pantă sau trecând un râu, nu te deplasezi între două puncte cardinale ci îţi înfrunţi propriile limite. Şi doar pentru că la sfârsitul cursei nu eşti obosit, ci împlinit.”

Organizatorii sunt Clubul Sportiv Offroad Racing Romania în parteneriat cu Primăria Vama Buzăului, Rezervaţia Naturală “Valea Zimbrilor” şi Şcoala Vama Buzăului, parteneri media Radio Loco Întorsura Buzăului şi Observatorul de Covasna.

Ce nu cunoaştem este Clubul Sportiv ORR şi atunci despre el vom spune câteva cuvinte. Este ocupantul locului 3 în Campionatul Naţional de Offroad 2009 în rândul membrilor întâlnind campionul naţional la clasa open şi ocupantul locului 1 la primele trei etape ale Campionatului de anul acesta.

Offroad este ramură sportivă a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi concursul se va desfăşura pe trei clase.

STANDARD - clasa suv-urilor pe care le vedeţi pe şosea, a maşinilor nemodificate.

Aici aveţi ocazia să vedeţi BMW-urile X5 într-o competiţie în care nu doar caii putere contează ci şi îndemânarea piloţilor şi indicaţiile copiloţilor.

OPEN - apar primele maşini modificate. Apare troliul, se măresc cauciucurile, piloţii sunt deja mai experimentaţi. Fiind clasa cu cei mai mulţi participanţi este probabil şi cea la care spectacolul e garantat.

EXTREM - deja modificările sunt majore, iar maşinile greu de recunoscut… şi credeţi că mai e nevoie să spunem şi ce fac în traseu?

Cupa ORR se află la a doua ediţie având anul trecut ca locaţie Vălenii de Munte, iar anul acesta Vama Buzăului. În anul 2009 evenimentul a fost cotat ca unul din cele mai bune, şi deşi au fost propuşi ca şi etapă în cadrul Campionatului Naţional, băieţii au refuzat, încăpăţânându-se să rămână cupă, muncind în continuare pentru calificativul absolut.

Vor fi două zile de competiţie cu startul pentru public vineri, 29 octombrie, din faţa primăriei Vama Buzăului in jurul orei 9.

La Căminul Cultural vor exista hărţi cu punctele interesante pentru spectatori cât şi cu obiectivele turistice din zonă.

Şi dacă după ce mergi la plimbare nu ţi-a fost suficient, te aşteptăm duminică, 31 octombrie, între orele 12.00-15.00 la o demonstraţie specială care va avea loc în faţa Rezervaţiei Naturale "Valea Zimbrilor", in apropiere de râul Buzău. Intrarea este liberă.

Noi ţi-am povestit ce fac maşinile, tu mergi pe hartă şi ai să le şi vezi.

(Organizatorii)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.