SPORT 15 octombrie 2019

Cupa Mondială de Rugby - Japonia a obținut pe teren calificarea în sferturile de finală

de Covasna Media | 956 vizualizări
Sursa foto - rugbyworldcup.com
Sursa foto - rugbyworldcup.com

Cupa Mondială de rugby din Japonia a tras linie peste faza grupelor. Japonia a învins într-un meci de colecție pe Scoția, cu 28-21, calificându-se astfel, de pe primul loc, în sferturile de finală. Meciul respectiv fusese în dubiu, propunându-se la un moment dat anularea din cauza uraganului care a lovit în aceste zile Japonia. În acest caz, scorul ar fi fost stabilit la 0-0 și ambele echipe luau câte două puncte, precum în cazul altor partide cum ar fi Noua Zeelandă – Italia, Canada – Namibia sau Anglia – Franța. 

Scoțienii au anunțat că vor contesta decizia, dacă nu ar fi jucat pe teren calificarea, în vreme ce japonezii au răspuns că vor să joace și să obțină calificarea pe teren, lucru care s-a și întâmplat. 

În celelalte meciuri ale zilei de duminică Tonga a învins Statele Unite cu 31 - 19 în grupa C, iar Țara Galilor a învins Uruguay cu 35 - 13 în grupa D.

Sferturile de finală se vor defășura după următorul program:

Anglia - Australia, 19 octombrie 10:15 (ora României)

Noua Zeelandă - Irlanda,19 octombrie 13:15

Țara Galilor - Franța, 20 octombrie 2019, 10:15

Japonia - Africa de Sud, 20 octombrie 2019, 13:15

Clasate pe locul 3 în grupele lor Scoția, Italia, Argentina și Fiji s-au calificat de drept pentru Cupa Mondială din 2023 care va avea loc în Franța.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.