SPORT 16 februarie 2015

Cupa Ciucaş la futsal şi-a desemnat câştigătoarea celei de-a X-a ediţii

de Covasna Media | 744 vizualizări

Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe a fost gazda sâmbătă a celei de-a X-a ediţii a Turneului de Fotbal în Sală „Cupa Ciucaş” organizat de A.S. „Atletico STEAUA” Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna. Turneul, organizat în fiecare an în Sfântu Gheorghe începând cu anul 2006, promovează fotbalul de sală în rândul amatorilor de fotbal.

De-a lungul celor 10 ediţii, competiţia a fost câştigată de Atletico Steaua – 5 titluri, I.S.U. Covasna – 4 titluri şi A.S. Ciucaşul Înt. Buzăului – 1 titlu. Jucătorul Kiss Robert are cele mai multe finale jucate (8 finale) în timp ce golgheterul all time al competiţiei este Mihail Lazăr.

La startul competiţiei din acest an s-au înscris 6 echipe, care au fost împărţite prin tragere la sorţi în două grupe preliminare. În premieră, la această ediţie a „Cupei Ciucaş” au participat echipe din Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului şi Braşov.

În urma desfăşurării meciurilor din grupele preliminare, s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • Steaua – MNCR 10 - 0
  • A.S. Ciucaşul – Phoenix 6 - 5
  • MNCR – Caprice Braşov 1 - 9
  • Phoenix – Vânătorii De Munte 4 - 1
  • Steaua – Caprice 5 - 1
  • A.S. Ciucaşul – Vânătorii De Munte 9 - 4

Prima semifinală a programat meciul Steaua – Phoenix şi după cele două reprize a câte 20 de minute, Steaua a reuşit să câştige meciul cu scorul de 13-2 şi să se califice în finala turneului.

A doua semifinală s-a disputat între echipele A.S. Ciucaşul şi Caprice. Meciul a fost unul echilibrat, cu multe ocazii şi faze de fotbal spectaculoase, care s-au desfăşurat la ambele porţi. În cele din urmă, echipa care a reuşit să câştige meciul a fost A.S. Ciucaş cu scorul de 7-4.

Înainte de disputarea celor două finale, a fost programat meciul pentru ocuparea locurilor 5 şi 6 din cadrul turneului, partidă jucată între echipele MNCR şi Vânătorii de Munte. La finalul timpului regulamentar de joc, tabela de marcaj indica scorul de 3-2 pentru echipa MNCR, victorie care a asigurat poziţia a cincea la finalul turneului.

Finala mică programată între echipele Caprice şi Phoenix nu s-a disputat deoarece componenţii echipei Phoenix nu s-au mai prezentat la meci din cauza accidentării mai multor jucători. Conform Regulamentului competiţiei, jocul a fost câştigat cu scorul de 3-0 de echipa Caprice, care îşi asigură locul III în cadrul acestui turneu.

Finala mare a turneului Cupa Ciucaş, ediţia a X-a 2015, s-a jucat între echipele Atletico Steaua şi A.S „Ciucaşul”.

Primele minute ale meciului au fost echilibrate, ambele echipe au jucat prudent în apărare şi au încercat să înscrie pe contre pentru a prelua conducerea pe tabela de marcaj. Echipa Ciucaşul a punctat pentru prima dată şi a preluat conducerea cu scorul de 1 – 0.

În a doua parte a finalei s-a jucat un fotbal de bună calitate, cu faze de atac bine pregătite de jucătorii ambelor echipe, s-a remarcat de la Steaua, jucătorul Alexandru Andrei. La echipa A.S. Ciucaşul, poarta a fost închisă de Stroie Bogdan care a reuşit să blocheze majoritatea fazelor de atac ale echipei Steaua.

A doua repriză a găsit echipa A.S. Ciucaşul în atac, în timp ce echipa Steaua a luptat pentru egalare, scorul înregistrat la finalul timpului regulamentar de joc fiind de 3-1 în favoarea echipei A.S. Ciucaşul, care a fost desemnată câştigătoarea turneului.

Pe lângă cupe, diplome şi medalii pentru participanţi şi câştigători, organizatorii campionatului de fotbal în sală au acordat şi premii speciale:

– cel mai bun portar al turneului fost desemnat Bogdan Stroie de la A.S Ciucaşul;

– cel mai bun jucător Alexandru Andrei, de la Steaua;

– golgheterul campionatului a fost Mihail Lazăr, de la Steaua, cu 11 goluri marcate.

– echipa Fair Play – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.

La festivitatea de premiere au fost acordate de către preşedintele clubului A.S. Steaua Înt. Buzăului, diplome pentru arbitrul turneului Bedohazi Geza şi asistenta medicală Bartha Kinga, precum şi pentru cei mai reprezentativi jucători ai clubului A.S. Atletico Steaua Înt. Buzăului din anul 2014: cel mai bun jucător Onuţ Ciprian; cel mai bun fundaş Radu Cristian; cei mai buni mijlocaşi Alexandru Cotologea şi Marius Boilă; golgheter Mihail Lazăr (34 goluri) şi cel mai bun portar Neagu Petre.

Prin intermediul acestei competiţii organizatorii au încercat să evidenţieze faptul că fotbalul în sală reprezintă un mijloc atractiv de petrecere a timpului liber şi în rândul sportivilor amatori din cadrul diferitelor instituţii locale şi naţionale, precum şi pentru asociaţiile din zona Munţilor Ciucaş.

Preşedintele clubului A.S. Atletico Steaua Înt. Buzăului mulţumeşte pe această cale partenerilor pentru sprijinul acordat în organizarea competiţiei şi tuturor participanţilor pentru spiritul de fair play de care au dat dovadă pe parcursul meciurilor de fotbal în sală.

Următoarea cupă programată de A.S. Atletico STEAUA Înt. Buzăului este competiţia de minifotbal „Cupa Tinere Speranţe”, ediţia a II-a, adresată copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, pentru luna martie în Sala Sporturilor „Szabo Kati”. Invitat special la acest eveniment este internaţionalul Miodrag Belodedici, reprezentant UEFA.

Asociaţia Sportivă „Atletico Steaua” Întorsura Buzăului

Preşedinte Mihail Lazăr

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.