SPORT 10 ianuarie 2018

Cupa Buzaielor la Tenis de Câmp pe echipe, ediţia a III-a

de Covasna Media | 735 vizualizări

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe şi cu sprijinul Primăriei Întorsura Buzăului, a organizat în Sala de Sport „Valeriu Bularca” şi Sala de Sport a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului, a treia ediţie a Cupei Buzaielor la Tenis de Câmp- 22 decembrie 2017.

Cupa Buzaielor la Tenis de Câmp reprezintă un proiect sportiv care promovează în rândul tinerilor şi adulţilor atât tenisul de câmp, cât şi un stil de viaţă sănătos, prin implicarea în activităţi sportive a locuitorilor din zona Depresiunii Întorsura Buzăului.

La această competiţie s-au înscris 8 echipe din judeţul Covasna care au fost împărţite în două grupe formate din 4 echipe fiecare (A şi B) după cum urmează:

Grupa A: Albinuţele, S.C. Comerţ Luci SRL, Arheologii Covasna şi AmoCla(b)

Grupa B: I.S.U. Întorsura Buzăului, Old Boys, Şaguna şi Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” (LTME).

Competiţia s-a adresat jucătorilor de tenis amatori cu vârste cuprinse între 17 si 60 de ani şi s-a desfăşurat după următorul program: 22 decembrie 2017, ora 14.00- jocurile de calificări în grupe şi jocurile din semifinale (Sala „Valeriu Bularca” şi Sala de Sport a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”); ora: 18.00 - faza superioară (finalele) şi Festivitatea de premiere (Sala „Valeriu Bularca”).

În urma rezultatelor, Grupa A a fost câştigată de echipa Arheologii Covasna (Dan Buzea şi Sztáncsuj Sándor József) în timp de poziţia a doua a revenit echipei S.C. Comerţ Luci S.R.L (Sorin Luca şi Cătălin Muntean) care s-au calificat în faza semifinalelor.

Grupa B a revenit echipei Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” (Bogdan Stroie şi Dan Morar), locul al doilea fiind obţinut de echipa Old Boys (Adrian Bratu şi Dorinel Găitan) care s-au calificat în faza superioară a competiţiei.

Semifinala 1: Arheologii Covasna - Old Boys.

Partida s-a jucat conform Regulamentului competiţiei după sistemul cel mai bun dintr-un set. Jocul a fost echilibrat în prima parte a setului până la scorul de 3-2 pentru echipa Arheologilor care şi-a adjudecat şi următoarele game-uri şi s-a calificat în finala competiţiei.

Semifinala 2: Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” - S.C. Comerţ Luci S.R.L

Meciul a fost dominat de la început şi până la final de echipa LTME care s-a impus cu scorul de 6-1.

Finala mică (locurile 3-4) s-a disputat între echipele Old Boys şi S.C. Comerţ Luci S.R.L care au jucat un tenis frumos cu multe schimbări de situaţie până la scorul de 4-4. Echipa care a gestionat mai bine situaţia pe final de partidă a fost Old Boys care s-a impus cu scorul de 6-4 şi a câştigat medalia de bronz a competiţiei.

Finala  (locurile 1-2) s-a jucat între echipele Liceului Teoretic „Mircea Eliade” şi Arheologii Covasna. Practic în această fază finală s-au întâlnit echipele care nu au pierdut nici un joc pe parcursul acestei competiţii. Jocul a fost intens şi ambele echipe şi-au câştigat serviciul până la scorul de 4-4. În penultimul schimb de servă, echipa Arheologilor a câştigat game-ul şi a creat avantajul la scorul de 5-4. Pentru a duce partida în prelungiri, echipa LTME avea nevoie să-şi câştige serviciul pentru a egala situaţia pe tabela de marcaj. Pe fondul unor greşeli neforţate ale echipei LTME, echipa Arheologilor a obţinut break-ul şi a cîştigat partida cu scorul de 6-4.

Prima ediţie a Cupei Buzaielor la tenis de câmp, din anul 2013, la echipe, a fost câştigată de Dan Morar şi Gheorghiţă Găitan. Ediţia a II-a, din anul 2014, a revenit echipei Primăria Întorsura Buzăului, formată din Dorinel Găitan şi Adrian Bratu.

După o pauză de 2 ani, în care acest turneu nu a mai fost organizat, ediţia a III-a din anul 2017 a fost câştigată de echipa Arheologilor din Covasna, formată din Dan Buzea şi Sztáncsuj Sándor József, care au câştigat această competiţie adresată jucătorilor de tenis amator.

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome de premiu şi de participare, cupe (locurile I-III) şi medalii (locurile 1-4). 

În anul 2018 acest proiect sportiv va fi continuat prin organizarea Cupei Buzaielor la tenis de câmp ediţia a IV-a (simplu, echipe, feminin şi mixt), la care se doreşte participarea unui număr cât mai mare de jucători de tenis din zona Buzaileor şi din împrejurimi.

Mulţumim tututor participanţilor şi celor care au făcut ca acest proiect sportiv să poată fi organizat în condiţii foarte bune la Întorsura Buzăului, în special Primăriei Întorsura Buzăului şi Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului.

 

 

 

Comitetul de organizare

 

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului

 

Preşedinte Costel Iagăr

                                                                                   

Liceul Teoretic ””Mircea Eliade”

Bogdan Stroie

 

                                    Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

                           Dan Buzea

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.