SPORT 6 martie 2024

CSM Sfântu Gheorghe a obținut rezultate notabile în competițiile de judo

de Marius Raczek | 1489 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute sportivii de la secția de judo a Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe s-au remarcat la etapa regională a Campionatului Național U13 echipe, respectiv la Turneul Internațional „Cupa Mărțișorul”.

Pe 1 martie, la Sibiu, trei sportivi din cadrul secției de judo a clubului CSM Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorul emerit Petru Oltean Shihan, au luat parte, și au trecut cu brio examenul de tehnicitate, aceștia fiind: Gabriela Onișoru (U16), David Dancs (U15 și U16) și David Ene (U12 și U13). Astfel, ei au primit dreptul de a participa în cadrul campionatelor naționale oficiale care vor fi organizate în 2024. Tot la Sibiu, a fost organizată și etapa regională din cadrul Campionatului Național de Judo U13 echipe. În lipsă de efectiv, CSM Sfântu Gheorghe împreună cu sportivi de la Miercurea Ciuc au format două echipe. Prima echipă, din care a făcut parte Eirini Hadjipanayiotou, s-a clasat pe poziția secundă, cea de-a doua, avându-i în componență pe Livia Dîrjan și David Ene, a terminat pe locul al treilea. Primele trei echipe din fiecare euroregiune se vor califica pentru etapa finală, următoarele două turnee urmând a avea loc la Brașov și Miercurea Ciuc.

Sportivi legitimați în cadrul secției de judo a clubului CSM Sfântu Gheorghe au fost prezenți și la Turneul Internațional „Cupa Mărțișorul”, găzduit de municipiul Bacău. Aceasta a fost ediția a 45-a, iar la competiție au luat startul în jur de 600 de sportivi, reprezentând 40 de cluburi din țară, respectiv alte 10 din străinătate. CSM Sfântu Gheorghe a fost reprezentată de 12 sportivi, pregătiți de antrenorul emerit Petri Oltean și de Cristinel Caruz, instructor și arbitru de judo. Rezultatele obținute au fost următoarele: David Ene -46 kg/U12 - locul 1; Livia Dîrjan -40 kg/U12 - locul 1; Eirini Hadjipanayiotou -44kg/U12 – locul 1; Carla Hariton -40kg/U12 - locul 2; Claudiu Fățan -20kg /U10 - locul 2; Lavinia Bianca Dîrjan -44kg/U14 - locul 2; Luiza Hoboi -36kg/U12 - locul 2; Flavius Rădeanu -27kg/U10 - locul 3; David Dancs -42kg/U16 - locul 3; Nadia Fățan -32kg/U12 - locul 5. O evoluție bună au avut și Andrei Ciocănea, la categoria -34kg/U12 și Vlad Pop, la categoria -50 kg/U12, chiar dacă aceștia nu au urcat pe podiumul de premiere. 

Într-o competiție la care au participat foarte mulți sportivi, la fiecare categorie, CSM Sfântu Gheorghe a reușit să-și îmbogățească palmaresul cu nouă medalii, trei de aur, patru de argint și două de bronz.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.