SPORT 14 ianuarie 2019

CSM Sf. Gheorghe a rămas fără patrimoniu

de Covasna Media | 1282 vizualizări

Printr-o decizie a Ministerului Tineretului și Sportului din 28 decembrie 2018, ultima zi lucrătoare a anului trecut, baza patrimonială pe care o administra CSM Sf. Gheorghe a trecut la Primăria și Consiliul Local Sf. Gheorghe. Este vorba de Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, cu pista de atletism și tribune, Sala ”Szabó Kati”, dependințe, vestiare, clădire administrativă, hotel etc.

În acest fel, patrimoniul deținut de CSM Sf. Gheorghe se reduce, în momentul de față, la nimic. Ba chiar se poate ajunge în situația ca pentru a funcționa în clădirile pe care le ocupă până acum, CSM Sf. Gheorghe să fie nevoită să plătească lunar o chirie.

În plus, din schema de personal aprobată în vechea formulă, în viitor se poate să dispară destule posturi care acum nu își mai regăsesc utilitatea, cum ar fi cele de magazioner, administrator bază, casier, economist și așa mai departe. Restructurarea de posturi, foarte posibilă în această ipoteză, poate lăsa fără loc de muncă oameni cărora nimeni nu le poate garanta angajarea la o altă persoană juridică, în atribuțiile căreia vor intra cele de mai sus.

Cel mai mult ar putea avea de suferit activitatea sportivă a CSM Sf. Gheorghe care, după această hotărâre, va fi privată de tot ceea ce înseamnă venituri proprii. Ori alocația bugetară aprobată anual pentru finanțarea activității, administrative și de performanță, este insuficientă pentru menținerea standardelor anterioare. În acest fel este foarte posibilă apariția unei curbe negative în ceea ce privește rezultatele înregistrate la palmaresul CSM Sf. Gheorghe, la toate secțiile de performanță.

Directorul CSM Sf. Gheorghe, Petru Oltean, nu a dorit să facă publice declarații pe marginea acestui subiect, însă ne-a asigurat că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a asigura continuitatea performanțelor înregistrate de sportivii și echipele care activează sub egida CSM Sf. Gheorghe.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.