SPORT 6 iunie 2023

Crosul Olimpic din Întorsura Buzăului, la a patra ediție

de Diana Pantelimon | 736 vizualizări

Orașul Întorsura Buzăului va fi luat cu „asalt” de alergători de toate vârstele marți, 6 iunie a.c., de la ora 14:00. Tradiționalul Cros Olimpic a ajuns la a patra ediție și se bucură de succes în fiecare an.

Cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie în cursă începând cu ora 13:00, iar startul se va da din curtea Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” de la ora 14:00.

„Sunt chemați să se înscrie alergători de la cele mai mici vârste până la seniori. (...) Participanții vor concura pentru mai multe categorii de vârstă, astfel: sub 8 ani, 9-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-35 ani, peste 35 de ani. Vă așteptăm la mișcare în număr cât mai mare”, este mesajul postat pe Facebook de coordonatorul principal al evenimentului, profesoara Mihaela Popica.

Potrivit acesteia, în anul 2019, la prima ediție, s-au înscris peste 500 de alergători, în 2021 crosul s-a organizat doar pentru elevii școlii, din pricina restricțiilor impuse de pandemie, iar în 2022 au fost peste 250 de participanți.

Crosul Olimpic este organizat de Academia Olimpică Română, Filiala Covasna, împreună cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Primăria Întorsura Buzăului și Asociația de tineret și sport TEO.

Academia Olimpică asigură tricouri, diplome și câteva premii, Primăria Întorsura Buzăului asigură apa, Asociația TEO contribuie cu o parte din premii, medalii, diplome, dar și logistică”, a spus, pentru redacția noastră, Mihaela Popica.

Crosul din Întorsura Buzăului este dedicat Zilei Olimpice. Aceasta se sărbătorește în data de 23 iunie în întreaga lume, dar se organizează competiții pe tot parcursul lunii.

Sursa foto: Facebook / Mihaela Popica

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.