SPORT 14 noiembrie 2018

Cronica extinsă a etapei de motocros de la Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 935 vizualizări

Clubul Șugaș Sfântu Gheorghe a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, ultima etapă din Campionatul Național Individual al României la Motocros. Această etapă, a V-a, s-a desfășurat pe circuitul de lângă Șugaș Băi (Sfântu Gheorghe), în prezența unui număr foarte mare de spectatori.

Au concurat clasele: 50 aut.jun.III si jun.II; 65cc; 85cc; MX2; MX2 jun.; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2.

Vremea a ținut cu sportivii și organizatorii, dar și cu spectatorii, aceștia apreciind revenirea competițiilor naționale pe frumosul circuit de lângă stațiunea Șugaș Băi. Datorită eforturilor clubului Șugaș Sfântu Gheorghe, circuitul a fost impecabil, praful lipsind cu desăvârșire pe toată durata zilei. Având în vedere că aceasta a fost ultima etapă, avem în sfârșit numele tuturor campionilor naționali la Motocros.

Campion Național la clasa MX1 este Adrian Valentin Răduță (Top Cross TCS Otopeni). Mihai Stoichescu de la Moto Extrem Lugoj este Vicecampion Național, iar pe locul trei urcă Ionuț Marius Cojanu (Steaua București).

La clasa MX2, marele câștigător este Alexandru Florin Grădinaru de la CSM București. Argintul merge la Szebasztián Biró Tóth (Motor Tehnic Tg. Mureș), iar bronzul la Dacian Ionuț Dăuș (CSM Flacăra Moreni).

Horia Andrei Strejuț de la Jitsu Zărnești se impune în clasamentul general al clasei MX2 Juniori. Pe locul doi urcă Iasmina Stan (CSM București), iar pe trei Arthur Tătaru (Top Cross TCS Otopeni). Locul 3 la ultima etapă națională și locul 4 în clasamentul general revine Ioanei Maria Fieraru de la clubul Jitsu Zarnesti.

La clasele mici luptele au fost strânse până în ultima manșă. Clasa 50cc Juniori II este câștigată de Jigmond Liviu Jr., urmat de Mark Luca Ioviță, amândoi de la Moto Extrem Lugoj. Pe locul trei încheie Sami Alexandru Dumitru de la Top Cross TCS Otopeni, acesta având o evidentă creștere de formă spre finalul campionatului și amenințând cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru sezonul viitor. Luând în considerare și numerele de concurs identice cu cele ale mentorilor lor, Adrian Răduță (21), și Mihai Stoichescu (101), am asistat și sunt premisele să asistăm în continuare la o spectaculoasă rivalitate sportivă ce transcede generațiile.

Csillag Vince Becze (Steaua București) este noul Campion Național al clasei 50cc Juniori III cu maxim de puncte, 250. Márk Szabó (Moto Extrem Lugoj) câștigă argintul, iar Sven Suiaga (Top Cross TCS Otopeni), bronzul.

Un alt parcurs perfect a avut și Zoltán Ördög (Top Cross TCS Otopeni), la clasa 65cc. Locul doi național este al lui Ioan Chiujdea (CSM București), pe treapta a III-a a podiumului urcând Rusu Victor (Top Cross TCS Otopeni). Tot de la Top Cross TCS Otopeni, Maria Grigoras incheie etapa pe locul III si Campionatul pe locul 5.

La clasa 85cc, Campion Național este Erőss Koppány (Steaua București) cu 215 puncte. Hăbeanu Denis (CSM Flacăra Moreni) câștigă argintul național, iar bronzul merge la Mihai Roman Dine (Top Cross TCS Otopeni).

Campion Național la clasa Veterani 1 este Zoltán Fazakas (Steaua București) cu 236 de puncte. Pentru locul doi național au luptat până în ultima manșă sportivii de la Lido Câmpina: Sebastian Strechioiu și Marcel Romeo Vișoiu. În final argintul merge la Sebastian cu 6 puncte avans față de Marcel.

La clasa Veterani II câștigător și Campion Național este Mihăiță Stoeanovici (Smart Brașov). Vicecampion este Daniel Nagy de la Steaua București, iar pe locul trei urcă Alexandru Enceanu de la Smart Brașov.

Cupa FRM la clasa Amatori MX1 este câștigată de Csaba Zalán Gálfi (Motor Tehnic Tg. Mureș). La această clasa lupta a fost una dusă pe durata întregului sezon competițional, pe locul doi, la o diferență de doar 9 puncte fiind George Alexandru Popa de la Jitsu Zărnești (câștigător al etapei de la Sf. Gheorghe). Bronzul îi revine lui Sebastian Păcurar de la Steaua București.

Zsolt Okos (Steaua București), câștigă Cupa FRM la clasa Amatori MX2 cu 225 de puncte. Acesta este urmat în clasamentul general de Andrei Gheorghe Antofie (Jitsu Zărnești), și Lucian Giurgiuveanu (Top Cross TCS Otopeni). De remarcat aici că în lupta pentru locul doi a fost cea mai mică diferență de puncte dintre toate podiumurile de la toate clasele; doar două puncte separându-i pe Andrei și Lucian.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.