SPORT 2 noiembrie 2019

Covasna: Kati Szabo, fosta campioană mondială şi olimpică la gimnastică, şi-a vizitat meleagurile natale

de Agerpres | 2601 vizualizări

Multipla campioană mondială şi olimpică la gimnastică artistică, Ecaterina Szabo, originară din localitatea covăsneană Zagon, a avut pe parcursul acestei săptămâni mai multe întâlniri cu publicul din judeţ, în cadrul cărora a vorbit despre viaţa şi cariera sa sportivă.

Fosta gimnastă, care s-a stabilit de mai mulţi ani în Franţa, s-a întâlnit atât cu elevii din localitatea sa natală, pe care i-a îndemnat să facă sport, să fie perseverenţi şi disciplinaţi şi să nu renunţe la visele lor, cât şi cu oamenii din Baraolt, Covasna şi Târgu Secuiesc.

Kati, cum îi spun cei apropiaţi, revine anual pe meleagurile natale, fiind invitată la diverse evenimente publice.

Anul trecut, aceasta a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, prilej cu care şi-a lansat volumul biografic "Al cincilea aparat. Szabo Kati - Vieţile mele", semnat de jurnalistul Csinta Samu.

Kati Szabo a declarat, pentru AGERPRES, că este o "carte de suflet", care o dezvăluie în totalitate, vorbind atât despre bucuriile şi împlinirile ei, cât şi despre greutăţile şi necazurile care nu au ocolit-o.

Fosta campioană a dedicat acest volum mamei sale, care, după cum spunea, a fost cea mai importantă persoană din viaţa ei.

Ecaterina Szabo a reuşit performanţa de a câştiga patru medalii de aur la Olimpiada din 1984 de la Los Angeles, iar numele ei figurează alături de ale celor mai mari gimnaşti ai lumii în ''International Gymnastics Hall of Fame''.

În casa părintească din Zagon există un mic muzeu cu o parte dintre medaliile şi trofeele sale, iar şcoala din localitate îi poartă numele, asemenea Sălii sporturilor din municipiul Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.