SPORT 14 martie 2023

Covasna aduce acasă titluri importante de la Campionatul European de Jiu-Jitsu

de Diana Pantelimon | 1358 vizualizări

Echipa Clubului Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe s-a întors de la Campionatul European de Jiu-Jitsu 2023 cu rezultate remarcabile. Alin Andrei Pantelimon a obținut titlul de vicecampion european la categoria la care a participat, iar Darius Maghiar a adus acasă o medalie de bronz. Campionatul s-a desfășurat la Verquin, în Franța, în perioada 10-12 martie a.c.

Covăsnenii din cadrul lotului național se pot mândri cu rezultate demne de toată aprecierea, potrivit unei informări de presă:

  • „un titlu de vicecampion european, prin Andrei Pantelimon, care a luptat la categoria U16 Fighting masculin -42 kg, acesta cucerind și locul IV la U16 Jiu-Jitsu Ne-Waza masculin -42 kg 
  • o medalie de bronz a fost cucerită și de „uriașul” Darius Maghiar, care a luptat la categoria U21 Jiu-Jitsu Ne-Waza masculin -94 kg 
  • performanță onorabilă este și locul V al sportivului Victor Andrei Pop, care a luptat la U18 Fighting masculin -81 kg 
  • „Prințesa războinică”, sportiva Miruna Măsar, care a participat pentru prima oară la o competiție internațională, în cadrul categoriei U16 Jiu-Jitsu Ne-Waza -57 kg, a obținut locul VII din 14 competitoare, toate acestea fiind talentate și cu experiență competițională 
  • Tudor Negrea, unul dintre cei mai talentați sportivi, deși s-a accidentat în primul meci la cot și nu a mai putut continua în parametrii optimi competiția, a obținut onorabilul loc IX din 25 competitori ai categoriei U21 Jiu-Jitsu Ne-Waza masculin -77 kg”.

„Rezultatele vin după o planificare minuțioasă a metodologiei sportive și o analiză psiho-pedagogică a personalității fiecărui sportiv în parte, deoarece în sport studiile consacrate cunoașterii personalității sportivilor, dar și a antrenorilor, capătă o semnificație tot mai importantă. Sunt trăsături ce-i deosebesc pe sportivii noștri de performanță de ceilalți sportivi, ele fiind agresivitatea pozitivă, sociabilitatea, motivația specifică, încrederea în sine, lipsa de anxietate, stabilitatea emoțională, și munca în echipă. Uneori ne întrebăm și noi cum putem să facem performanță cu așa de puțină bază materială, însă am ajuns la concluzia că, pentru a avea acces la marea performanță, nu sunt necesare foarte multe, ci doar sportivi motivați și susținători financiari, cei ce investesc în sport, în performanță și în viitor. Le mulțumim partenerilor noștri FocusGym Sfântu Gheorghe și sponsorilor care ne sunt alături de fiecare dată”, ne-a transmis Cristian Schiopu, antrenor la Club Sportiv „Show Time”, care este și antrenor secund al lotului național al României.

Campionatul European de Jiu-Jitsu 2023, rezervat vârstelor U16, U18 & U21, s-a încheiat cu un rezultat excepțional pentru România. Țara noastră a ocupat în finalul concursului locul II pe națiuni, din 27 state participante, după echipa Greciei. Podiumul a fost completat de reprezentativa țării gazdă, Franța. 

Federația Română de Arte Marțiale, reprezentată de sportivii Departamentului de Jiu-Jitsu în 96 de probe de concurs, a obținut 13 medalii de aur, 12 medalii de argint și 15 medalii de bronz, la aceste performanțe contribuind și covăsnenii noștri.

Clubul Sportiv „Show Time” este unul dintre cele mai tinere și implicate cluburi private de jiu-jitsu de la noi din țară, apreciat pe plan local, clubul fiind condus pe partea de arte marțiale de Cristian Schiopu, centura neagră 4 Dan, potrivit informării de presă.

Sursa foto: Cristian Schiopu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.