SPORT 17 iulie 2018

Copie la indigo

de Covasna Media | 659 vizualizări

Pasiunea pentru motorsport a readus echipele şi piloţii pe traseul de la Şugaş Băi

După Raliul Perla Harghitei, sub presiunea timpului, a oboselii dar şi a preparării maşinii de concurs, Szabó Csongor a avut o evoluţie explozivă, frumoasă care a reconfirmat locul 1 în clasamentul general al etapei. Replica pilotului Bedő Barna a fost pe măsură. Parcursul impecabil al acestuia a fost oprit în cea de a treia manşă de o defecţiune a motorului. Locul trei în clasamentul general a fost ocupat Zölde Adorján.

„Am avut o zi frumoasă. Totul a mers bine până mi-am spart motorul. În ultima manşă am mers un kilometru cu martorul roşu aprins, am sperat să termin… pe locul unu la general. Am reuşit locul unu la clasă însă motorul maşinii mele este terminat. Am să văd ce pot să face pentru a participa şi la etapele viitoare. Am avut un an bun şi sper să reuşesc să-mi menţin locul secund în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2”, a precizat Bedő Barna.

Raţiunea şi experienţa lui Gergő Szabó, dublu campion naţional al României la raliuri şi instructor la şcoala de pilotaj sportiv Auto Crono, i-a deschis tânărului pilot Alexandru Cazacu calea spre o nouă etapă din viaţa de sportiv. Gergő Szabó i-a oferit lui Alexandru explicaţii clare cu privire la momentele când poate accelera sau decelera astfel încât să menţină un parcurs constant pe timpul cursei, la modul cum să facă transferul maselor, dar şi o radiografie a tehnicii de conducere.

„A fost o experinţă deosebită. Fiecare sfat, fiecare observaţie m-a ajutat să înţeleg ce trebuie să fac pentru a stăpâni şi folosi forţa maşinii, pentru a-mi perfecţiona tehnica de conducere. Mulţumesc Gergő Szabó, mulţumesc tuturor celor care mă susţin şi au încredere în mine. Într-o bună zi sper să concurez în Campionatul Mondial de Raliuri”, a declarat în prezenţa părinţilor Alexandru Cazacu.

Diferenţa dintre un câştigător şi un învins este dată de modul cum abordezi încercările vieţii. Abandonul din debutul în competiţiile de viteză în coastă nu a rămas un obstacol pentru Paul Popa. Faţă în faţă cu furtuna dezlănţuită în ultima manşă, tânărul pilot nu şi-a pierdut entuziasmul şi a revenit pe traseu.

„În etapa de debut nu mi-am atins obiectivele. Am aşteptat cu nerăbdare această cursă. Am ţinut cont de sfaturile primite şi am reuşit spre bucuria mea să termin cu bine. Îmi doresc foarte mult să particip la cât mai multe concursuri, să acumulez experinţă. Pentru viitor intenţionez să particip la cursele de viteză în coastă din campionatul naţional, ulterior la etapele de raliu. Fac tot ceea ce pot pentru a-mi desăvârşi tehnica de pilotaj, pentru a obţine performanţă şi pentru a participa în Campionatul Mondial de Raliuri al juniorilor”, a mărturisit Paul Popa, locul trei în clasamentul juniorilor.

Juniorul Paskó Peter, locul doi, a reuşit şi de această dată să încânte spectatorii cu evoluţia sa. „Îmi plac foarte mult cursele de viteză. Acestea sunt un pas spre marea performanţă. Acum îmi doresc să particip la cât mai multe concursuri, să acumulez cunoştinţe, să-mi desăvârşesc tehnica pilotajului, să obţin rezultate. După cursele de viteză în coastă voi trece la raliu. Visul meu este să alerg în WRC la bordul unui Volkswagen”.

 Calmul, fermitatea şi determinarea i-au adus lui Csató Roland locul unu în clasamentul juniorilor. Iată ce ne-a declarat: „Îmi place foarte mult acest traseu. Am reuşit să atac decisiv şi să urc pe podium. Evoluţia adversarilor a fost foarte bună şi m-a determinat să am un parcurs bun. Voi aborda cu multă seriozitate şi pasiune toate cursele la care voi participa”.

Trofeul Şugaş Băi Metalubs a contat pentru a IX-a etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 şi etapa a III-a din Campionatul Regional de Viteză în Coastă.

Competiţia a fost organizată de ACS Club Auto Crono Sf. Gheorghe, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul a fost finanţat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie – Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, respectiv al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna.

Trofeul Şugaş Băi Metalubs: partener principal METALUBS HIGH LUBRICATION.

Parteneri media: Autorally, Autostiri.ro, Háromszék, Székely Hírmondó, Covasnamedia.ro, Sepsi Rádió, Friss Rádió, We Radio Sf. Gheorghe, Sláger Rádió.

Parteneri media online: Autocrono.ro, Autorally, Autostiri.ro, FRAS.ro, RPM Racing, Racigmedia.ro.

Dan Străuți

Credit foto: Dan Străuți

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.