SPORT 4 septembrie 2023

Continuă înscrierile pentru Șugaș Race, ediția a IX-a

de Daniela Luca | 326 vizualizări

Cei pasionați de sporturile în aer liber și de aventurile în natură sunt invitați să participe la cea de-a IX-a ediție a concursului de alergare montană și mountain bike Șugaș Race, care va avea loc între 13 și 15 octombrie, la Șugaș Băi. Organizatorii au pregătit și în acest an trasee cu dificultate diferită, dar și o cursă pentru copii.

Traseele concursului de alergare montană vor avea 3 lungimi.

Traseul „Hobby” va avea aproximativ 7 km lungime și 313 metri diferență de nivel pozitivă. Traseul „Speed” va avea în jur de 17 km lungime și 760 de metri diferență de nivel pozitivă, în timp de traseul „Raid” va avea circa 27 km și 1300 de metri diferență de nivel pozitivă, anunță organizatorii.

Conform acestora, traseele de concurs se desfășoară pe drumuri forestiere, drumuri publice, poteci turistice marcate și nemarcate.

Traseul competiției de mountain bike va avea 2 lungimi.  Traseul „Raid” va avea aproximativ 65 km și 1600 de metri diferență de nivel pozitivă, iar traseul „Speed” va avea în jur de 35 km și 1100 de metri diferență de nivel pozitivă.

În ceea ce privește Cursa Copiilor, înscrierile sunt gratuite și se vor face la fața locului. Categoriile sunt în următoarele: 4-6 ani, 7-9 ani și 10-12 ani. Copiii de la categoria 4-6 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte pe toată durata cursei.

Startul înscrierilor s-a dat pe 25 iulie, iar doritorii se pot înregistra online, pe sugasrace.ro, până pe 9 octombrie inclusiv. Înscrieri se vor putea face și la fața locului.

„Cei care doresc să se înscrie o pot face la fața locului doar în data de 14.10.2023 (pentru trail run) și 15.10.2023 (pentru MTB) la biroul de înscrieri”, se arată pe site-ul sugasrace.ro.

Prima ediție a concursului a fost organizată în 2013.

„Șugaș Race este un spectacol al peisajelor pitorești, al prieteniei și al culorilor. O ocazie grozavă de a ieși din casă, de a face sport, de a te întrece cu demonii tăi și de a revedea vechi și noi prieteni. E o comunitate faină, e ca-ntr-o familie mare cu oameni frumoși care împărtășesc aceeași pasiune. (...) Fie că ești pasionat de mountain bike sau de alergare montană te așteptăm cu drag să fii alături de comunitatea Șugaș Race. Garantăm dependența!”, mai transmit reprezentanții Asociației CovAlpin.

Printre cei care s-au înscris deja la competiție se numără amatori și profesioniști din Sfântu Gheorghe, București, Leliceni, Tărlungeni și Rădăuți.

Hărțile cu trasee și detalii despre înscriere se găsesc pe site-ul sugasrace.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.