SPORT 25 septembrie 2018

Constantin Popovici, locul 11 la Cupa Mondială de sărituri de la mare înălțime

de Covasna Media | 758 vizualizări

La Polignano a Mare, în Italia, a avut loc etapa finală a Cupei Mondiale de sărituri în apă de la mare înălțime. Constantin Popovici a obținut un merituos loc 5 în această competiție.

În clasamentul general cu adițiune de puncte din toate etapele, Constantin Popovici a terminat pe locul 11, în timp ce Cătălin Preda s-a situat pe locul 12, ambii fiind la prima participare. Popovici a avut doar trei starturi în etapele de Cupa Mondială, iar Preda unul singur.

La Polignano a Mare, s-a sărit în apele Mării Adriatice, de pe fortificațiile medievale ale cunoscutului Bastion Santo Stefano. Fortul a fost construit în 1086 pentru respingerea asalturilor de pe mare ale turcilor și ale piraților. Apoi, în secolul XIII, cetatea a fost a Cavalerilor de la Malta, locul fiind încărcat de istorie și de simbolistică.

Situat în orașul Monopoli, din regiunea Puglia, locul este superb, iar săritorii sunt astfel încurajați să dea totul pentru o mare performanță.

Săriturile de la mare înălțime se efectuează de la 27 de metri, nefiind permisă, din cauza riscurilor de accidentare, intrarea cu capul în apă. La nivelul FINA, forul internațional de natație, se discută despre introducerea în programul olimpic al săriturilor de la mare înălțime, începând cu anul 2024.

Programul de la Polignano a Mare a inclus două runde în prima zi de competiție, după care, în ziua a doua a avut loc a treia rundă preliminară, dar și finala competiției.   

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.