SPORT 29 ianuarie 2020

Concurs spectaculos de schi la Valea Mare

de Daniela Luca | 960 vizualizări

Pârtia „Oprea” va găzdui în weekend a IV-A ediție a concursului „Profesor Popica Iordan”

Copiii și juniorii pasionați de schi își dau întâlnire duminică, 2 februarie, la Cupa de schi „Profesor Iordan Popica”. Concursul care a ajuns la ediția a IV-a, se desfășoară pe pârtia „Oprea” din localitatea covăsneană Valea Mare, de la ora 10:00. 

Înscrierea la concursul „Profesor Popica Iordan” este gratuită. Aceasta se poate face fie în ziua concursului, până la ora 09:00, sau înainte, la numărul de telefon 0744 387 032, ori pe Facebook, pe pagina Pârtia de Ski Oprea. Concursul va avea startul de la ora 10:00. Potrivit regulamentului, competiția se va da pe mai multe categorii de vârstă: sub 10 ani, 10 – 14 ani și 14 – 20 ani. 

Evenimentul este organizat și în acest an de familia Oprea, proprietarii pârtiei din Valea Mare, respectiv de cei doi fii ai profesorului Iordan Popica, în memoria căruia este desfășurat acest concurs, Iordan Sorin Popica și Marius Popica. 

Condițiile de schi sunt foarte bune, conform organizatorilor. 

„În acest an am reușit să avem o colaborare și cu Direcția Județeană de Tineret și Sport. Rolul acestui concurs este de fapt să scoatem copiii afară, să stea încă o zi în plus în aer liber, să se miște, să se simtă bine și nu dorim neapărat o performanță anume, ci este cea mai bună performanță că reușim să le asigurăm o zi frumoasă pe pârtia de schi. Condițiile de la pârtie sunt foarte bune, poate mai și ninge mâine sau poimâine, dar și dacă nu ninge pârtia este în stare foarte bună. Practic nici un copil nu pleacă de acolo fără să aibă un mic cadou, ceva dulce și o diplomă de participare, în așa fel încât fiecare copil să plece cu o amintire de la concurs. Sunt trei tranșe pe categorii de vârstă și fiecare va fi medaliat și vor primi premii suplimentare cei care se încadrează”, ne-a spus Marius Popica.

Acesta precizează că toate edițiile de până acum s-au bucurat de un real succes, având la start aproximativ 100 de copii din județ și din țară. 

„Pe lângă asta am făcut de fiecare dată un ceaun mare de fasole cu cârnați sau câte o surpriză culinară. Îi atragem să vină cu drag inclusiv și pe părinți. Copiii vin din mai multe localități din județ, dar și dinafară, din Brașov, București, Buzău”, a mai precizat Marius Popica. 

Pe timpul concursului, pârtia va funcționa cu program normal. Aceasta are o lungime de peste 580 de metri și este dotată cu un schi-lift și instalație de nocturnă. Investiția privată a fost inaugurată în 2016.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.