SPORT 18 septembrie 2014

Concurs „Oina din bătrâni” la Barcani

de Covasna Media | 790 vizualizări

Cu ocazia „Sărbătorii Bărcănenilor”, Ediţia a VI-a, în scopul promovării şi valorificării patrimoniului cultural imaterial de care dispune comuna Barcani, precum şi întreaga depresiune a zonei Întorsurii Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sf. Gheorghe (MNCR), în parteneriat cu Asociația Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului (ASCIB), Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” din Sf. Gheorghe (ACSCR), Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna (ACCDVZ), Asociaţia Oina – Jocul care ne uneşte, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului și Primăria Comunei Barcani, organizează sâmbătă, începând cu ora 10:00, evenimentul cultural-sportiv „Oina din bătrâni”, ediția a II-a, care va include următoarele activități: Expoziția „Oina bărcănenilor”; Joc demonstrativ de oină; Concursul de aruncarea a mingii de oină la distanţă (juniori și seniori).

Expoziţia temporară „Oina bărcănenilor” va prezenta jocul de oină sau hoină, care reprezenta, în trecut, un mod de petrecere a timpului liber de către copii şi tinerii din zonă. Prin intermediul acestei expoziții vor fi prezentate imagini cu localnicii de diferite vârste, care au practicat oina.

În cadrul jocului demonstrativ de oină vor participa echipe formate din copii și adulți din Barcani, Întorsura Buzăului, Covasna, Sf. Gheorghe.

Concursul de aruncare a mingii de oină la distanţă va fi organizat pe două categorii de vârstă: juniori (10-18 ani) și tineri cu vârsta de peste 18 ani. Fiecare jucător va avea la dispoziţie câte 2 aruncări, la stabilirea clasamentului fiind luată în considerare cea mai bună aruncare dintre cele două.

Organizatorii vor oferi câştigătorilor, în cadrul festivităţii de premiere a concursului, cupe personalizate şi diplome.

Dan Buzea, Responsabil Proiect

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.