SPORT 10 februarie 2023

Concurs de schi și snowboard, la Valea Mare

de Diana Pantelimon | 698 vizualizări

A VI-a ediție a Cupei de Schi „Profesor Iordan Popica” se va desfășura sâmbătă, 11 februarie a.c., pe „Pârtia de ski Oprea” din Valea Mare, județul Covasna. Ca noutate a acestei ediții, pe lângă concursul de schi, va avea loc și unul de snowboard. 

Competițiile zilei încep de la ora 09:00, iar înscrierile în concurs se pot face la numărul de telefon 0744.387.032 și pe pagina de Facebook „Partia de ski Oprea-Valea Mare”. Totodată, mai este posibilă și varianta de înscriere chiar în ziua concursului până la ora startului, potrivit unui anunț publicat de către organizatori pe rețeaua de socializare mai sus amintită.

Înscrierile sunt gratuite și se fac în funcție de vârstă, pe mai multe categorii: sub 6 ani, 6-10 ani, 10-14 ani, 14-20 ani, 20-40 ani și peste 40 ani.

La concursul de snowboarding sunt primite persoane de orice vârstă.

Programul pârtiei va funcționa normal, având acces pe pârtie și persoanele care nu participă la concurs.

Și în acest an evenimentul este organizat de familia Oprea, proprietarii pârtiei din Valea Mare, și de cei doi fii ai profesorului Iordan Popica, în memoria căruia este desfășurat acest concurs, Iordan Sorin Popica și Marius Popica. 

Profesorul Iordan Popica este renumit în orașul Covasna, și nu numai, pentru că în cei peste 40 de ani de activitate la catedra de educație fizică a promovat prin orice mijloace sportul, chiar și prin crearea infrastructurii la școlile din orașul Covasna. Tot el a fost cel care a inițiat demersurile pentru construirea Pârtiei de Schi din localitate.

Pârtia din Valea Mare are o lungime de peste 580 de metri și este dotată cu un schi-lift și instalație de nocturnă. Investiția privată a fost inaugurată în 2016.

Prima ediție de concurs, în 2017, s-a bucurat de un real succes, având la start peste 90 de copii din județ și din țară.

Sursa foto: Facebook/Pârtia de ski Oprea-Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.