SPORT 1 martie 2019

Comunicat primit la redacție

de Covasna Media | 1878 vizualizări

În urma publicării în ediția noastră de ieri a unui material referitor la participarea echipei românești de hochei pe gheață la un turneu în Canada, am avut bucuria de a constata că pe adresa redacției „Observatorul de Covasna” a sosit, ca reacție la postarea noastră, un comunicat oficial din partea organizației care s-a preocupat de deplasarea peste Ocean.

Comunicatul respectiv este redat integral în rândurile care urmează.

Participarea unei echipe de hochei U13 din România  la cea dea 60-a editie  a celui mai puternic și important tuneu de hochei juvenil din lume ,Pee Wee Tournoi  Quebec 2019

Quebec City, Videotron Arena, 24.02.2019  

«Québec International Pee-Wee Hockey Tournament» se desfășoară anual în Canada , o competiție cu o tradiție impresionantă, demarată sub denumirea de «Championnats Mondiaux de Hockey Pee-Wee» , și reprezintă practic un Campionat Mondial al categoriei de vârsta U13. Acest turneu a ajuns la o ediție jubiliară, a 60- a, și se bucură de participarea a peste 2.000 de copii din categoria de vârstă U13 (anul nașterii 2006 sau mai mici) , respectiv peste 100 de echipe din întreaga lume a hocheiului, repartizate pe cinci grupe.

Mai multe informații se regăsesc pe site-ul oficial al turneului www. www.tournoipee-wee.qc.ca sau pe paginile de social medial ale turneului.

Pentru prima dată în istoria acestui turneu a fost acceptată și o echipa din România, deschizându-se o ușă  pentru o eventuală pătrundere a hocheiului juvenil românesc în lumea bună a acestui extrem de popular sport.

Acest proiect a constituit un act de curaj , dar și o provocare pentru cei implicați, în mod special a antrenorului Kovács László, susținut de către un grup de părinți și sprijinit moral și logistic de către Secția de Hochei  Corona Brașov.

Pe plan sportiv, copiii au fost supuși unui proces de selecție, demarat în urmă cu aprox. un an, rămânând, într-un final, să facă deplasarea în Canada un lot format din 16 jucători de câmp, 2 portari și antrenorii Kovács László și Fülöp Rajmond.

Copiii provin de la cluburile de hochei din Brașov, Gheorgheni ,M Ciuc, Cârța și Steaua Rangers.

Organizatoric, efortul financiar a căzut în mare parte pe umerii părinților celor selecționați, având însă privilegiul de a primi, pe parcursul derulării proiectului, un important sprijin material din partea „Fundației Ion Țiriac” , care a suportat costurile deplasării în Canada precum și a unui stagiu de pregătire, a companiei Dedeman, și a Bauer Hochei România, cei care au pus la dispoziție echipamentul de joc.

Participarea echipei de hochei U13, la acest mare turneu a fost încununată de un succes răsunător, „Team Romania” reușind să câștige grupa în care a fost repartizată,” Inter B”.  

Meciurile echipei noastre  s-au disputat  pe „Videotron Center”, o arenă impresionantă cu o capacitate de 18.200 locuri. La toate meciurile tinerilor noștri sportivi au asistat peste cinci mii de spectatori, având  privilegiul ca în meciul câștigat în sferturi, la lovituri de departajare , să evolueze în fața a peste 13.000 de suporteri, în care un loc important a reprezentat comunitatea românească din Canada.  Aceștia  au fost  o importantă sursă de energie pozitivă pentru echipa noastră, iar pentru acest lucru le mulțumim încă odată.

După meciurile de foc din sferturi și semifinale, câștigate fiecare la lovituri de departajare, meciul din marea finală a fost dominată destul de clar de către echipa noastră , învingând cu 3-1 pe Quebec NE Seigneurs.

Imagini cu micii eroi savurând succesul la festivitatea de premiere, respectiv prezentându-și cu mândrie cupa și medaliile.

Componența lotului a fost următoarea:

Cristian Achim                                                  

Áron Balogh                                      

Ádám Bartis                                       

Márk Biró

Matei Bolocan

Tudor Bolocan

Zalán Czirják

Hunor Gergely

Alpár Kovács

Szabolcs Kovács

Krisztián Lustig

Márk János

Zsolt Máthé                                       

Luca Moise

Tudor Nechita

Cezar Sendrea

Răzvan Timaru

Tamas Tofan

Antrenori: László Kovács si Rajmond Fülöp”

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.