SPORT 8 martie 2021

Complex sportiv, inaugurat în Parcul „Dózsa György” din Covasna

de Daniela Luca | 1077 vizualizări

Instituțiile de învățământ și asociațiile sportive cu sediul în oraș pot utiliza  baza sportivă în mod gratuit

Săptămâna trecută și-a deschis porțile noul complex sportiv din Parcul „Dózsa György” din orașul Covasna. Lucrarea a fost realizată din bugetul local și a costat aproximativ 800.000 de lei, conform autorităților locale. Suprafața de joc este acoperită cu gazon artificial și permite practicarea mai multor sporturi. 

Terenul va fi folosit de copiii de la Școala Primară „Orbán Balázs”, dar și de alți utilizatori care îl vor putea închiria. Valoarea lucrărilor, care au durat un an și jumătate, este de aproximativ 800.000 de lei, bani din bugetul local, ne-a spus primarul orașului Covasna, Gyerő József.

„Pe vremea comunistă acolo a fost Complexul Sportiv „Voința”, iar acum a venit timpul să fie modernizat acest complex. (...) Am refăcut toată structura terenului și l-am acoperit cu gazon artificial, multifuncțional. Această suprafață se poate utiliza și pentru jocul de minifotbal, handbal și tenis de câmp. Am construit și o clădire pentru vestiare și pentru dușuri, toalete, dar și alei din Parcul „Dózsa György” către  acest teren. Este împrejmuit cu un gard din plasă și dotat cu nocturnă. Ce mă bucură, pe lângă faptul că putem să asigurăm posibilități de recreere, de agrement și de sport covăsnenilor, este faptul că acest obiectiv se află foarte aproape de Școala Primară „Orbán Balázs”. Ei nu au un teren sau o sală de sport și acum cât va fi cald pot să își efectueze orele de sport pe acest teren, înainte de masă. După masă se va putea închiria, conform solicitărilor. Am aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local, tarifele și regulamentul de funcționare”, ne-a declarat Gyerő József. 

Orarul de funcționare este de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 22:00. 

Închirierea terenului pentru practicarea tenisului este de 70/ora, cu nocturnă și 50 lei/ora, fără nocturnă, se arată în hotărârea Consiliului Local Covasna. Cei care vor să practice fotbal sau handbal trebuie să plătească 100 lei/ora, cu nocturnă, respectiv 80 lei/ora, fără nocturnă. 

Instituțiile de învățământ și asociațiile sportive cu sediul în orașul Covasna pot utiliza  baza sportivă în mod gratuit. Totodată, elevii, studenții și pensionarii pot beneficia de o reducere de 50% din valoarea tarifelor.   

Sursa foto: Facebook/Gyerő József

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.