SPORT 21 septembrie 2020

Com'ON and Run, provocarea cu numărul doi

de Daniela Luca | 1177 vizualizări

Proiectul se adresează celor care vor să înceapă să alerge, iar înscrierile se fac până pe 25 septembrie

Cei care n-au reușit toamna trecută să se înscrie în programul Com'ON and Run (din engl. vino și aleargă), mai au o șansă anul acesta. Inițiativa aparține unor tineri activi din Sfântu Gheorghe care și-au propus să îi motiveze și pe alții să adopte un stil de viață dinamic și sănătos. Membrii înscriși se vor întâlni în fiecare sâmbătă, în Parcul Elisabeta, pentru a se antrena împreună, dar vor primi și un program de antrenamente pe care le vor face individual. Activitățile vor începe pe 28 septembrie, iar organizatorii spun că noua ediție va pune accent pe tehnicile corecte de alergare. 

Magyarosi Orsolya, Kiss Krisztina și Birtalan Csanád sunt cei care au înscris și anul acesta inițiativa în cadrul programului Com'ON Sfântu Gheorghe, iar în urma unui vot, aceasta a fost declarată câștigătoare. 

Participarea este gratuită. Primii 30 de membri înscriși vor fi îndrumați de către specialiști cu experiență în sport. Conform inițiatorilor, cei care vor urma programul, la finalul acestuia vor putea alerga cinci kilometri.  

„Satisfacția pe care am văzut-o pe fețele oamenilor și faptul că am putut să le ofer sentimentul acela pe care l-am simțit și eu când am alergat primii kilometri m-au motivat să vrem să organizăm și a doua ediție”, ne-a explicat Magyarosi Orsolya. 

Anul acesta, programul vine cu câteva îmbunătățiri, spun organizatorii.  Mai exact, se va pune accent mai mare pe tehnicile corecte de alergare.

Participanții vor efectua trei antrenamente pe săptămână, dintre care unul va fi realizat în grup, în fiecare sâmbătă, de la 8:00 dimineața, în Parcul Elisabeta. Celelalte două antrenamente pot fi efectuate individual, oriunde și oricând.

Înscrierile se pot face până pe 25 septembrie, printr-un mesaj trimis pe Facebook oricăruia dintre organizatori. Acesta trebuie să conțină numele, numărul de telefon și mărimea tricoului  aplicantului.

Antrenamentele se vor încheia pe 23 octombrie, însă coordonatorii spun că membrii vor putea conta pe consiliere și sprijin și după finalizarea programului.

Pe data de 31 octombrie, participanții vor fi provocați să alegre primii cinci kilometri și să atingă ținta proiectului.  

„Inițiativa noastră Com'ON and Run Sepsi provine din exigența din ce în cea mai accentuată a locuitorilor orașului Sfântu Gheorghe pentru o viață cât mai sănătoasă. Sportul de masă, și mai precis alergarea este o metodă de a menține sănătatea fizică și mintală, de a menține un echilibru între trup și suflet. (...) Inițierea unui astfel de program chiar în centrul orașului poate să aibă un impact destul de mare de a încuraja câți mai mulți indivizi pentru a face sport. Programul este regândit în acest an și se concentrează pe tehnicile corecte de alergare”, mai transmit organizatorii. 

O mare parte dintre cei care s-au implicat în programul de anul trecut au fost începători. 

„Com'ON and Run nu a fost doar o provocare pentru trup, ci și un exercițiu de voință, perseverență și spirit de echipă. Faptul că am ajuns să ne atingem target-ul nu reprezintă linia de finish, e de fapt linia de start către alte proiecte împreună. Eu una știu că nu mă voi opri aici, și până la urmă, asta am urmărit, să ne descoperim pe noi și să ne dovedim nouă că putem!”, ne-a spus anul trecut una dintre participante, Iulia Vulpe.

Din obiectivele proiectului de anul trecut au făcut parte și realizarea unor marcaje pentru alergare în Parcul Elisabeta, dar și amplasarea unor panouri de informare despre încălzire și întindere - pași esențiali înainte și după alergare.

Proiectul din acest an va fi realizat prin programul Com'ON Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe și a fost votat de peste 100 de persoane. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.