SPORT 26 iunie 2018

CJ finanţează cu 40.000 de lei organizarea „Turului ciclist al Ţinutului secuiesc“

de Agerpres | 697 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a aprobat, luni, încheierea unui contract cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Harghita în vederea finanţării cu 40.000 de lei a ediţiei din acest an a „Turului ciclist al Ţinutului secuiesc“, ce va avea loc în luna august.

Potrivit organizatorilor, competiţia, ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, este cuprinsă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), iar la aceasta vor participa cele mai bune echipe continentale de ciclism, compuse din câte 8 sportivi, cărora li se vor adăuga personalul tehnic şi auxiliar, banii urmând să fie folosiţi pentru cazarea şi masa acestora.

Etapa I a turului se va desfăşura pe un traseu de 165 de kilometri, respectiv între oraşul Covasna - Târgu Secuiesc - Vf. Nyerges - Cozmeni - Băile Tuşnad - Baraolt - Căpeni - Hăghig - Vâlcele - Sfântu Gheorghe, iar cea de-a doua, pe ruta Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc - Gheorgheni - Joseni - Ciumani - Suseni - Liban - Zetea - Odorheiu-Secuiesc, totalizând 194 km.

Consiliul Judeţean Covasna a considerat oportun să finanţeze şi anul acesta turul ciclist pe considerentul că promovează sportul şi un stil de viaţă sănătos şi, în acelaşi timp, contribuie la promovarea judeţului pe plan naţional şi internaţional.

„Într-un mediu urban suprapopulat de maşini, organizarea şi găzduirea unui astfel de eveniment reprezintă o bună oportunitate pentru promovarea sportului, în general, şi a utilizării bicicletei şi a conceptului de ciclism pentru cei ce pe viitor doresc să participe la genul acesta de competiţii, în special, dar şi a spiritului competitiv al reprezentanţilor acestui tip de sport. Prin sprijinirea sportului de performanţă se creează un plus de imagine a judeţului atât pe plan intern, cât şi internaţional“, se arată în hotărârea adoptată luni cu majoritatea de voturi a consilierilor judeţeni.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.