SPORT 21 august 2018

Ciprian Anton luptă a opta oară pentru podiumul din Ungaria

de Covasna Media | 1351 vizualizări

Sportivul strânge puncte pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020

Sportivii lotului național de tenis în scaun rulant, Ciprian Anton de la CS Show Time Sfântu Gheorghe şi Alexandru Moţ de la CS Temerarii Arad, vor participa, în perioada 30 august – 02 septembrie, la a XVIII-a ediție a turneului internaţional de tenis Return Cup ITF Futures Series, eveniment sportiv ce se va desfăşura în Budapesta, Ungaria.  

Pentru această competiție deosebit de importantă s-au aliniat la start 32 de sportivi din 12 ţări participante la categoria Man Main Draw: SUA,  Marea Britanie, Olanda, România, Polonia, Ungaria, Austria, Croația, Slovacia, Republica Cehă, Maroc și Egipt. La categoria Women Main Draw, vor participa 8 fete reptezentând țări ca Germania, Austria și Suedia.

În seara de 30 august 2018, la baza centrului sportiv Tennis Park din Budapesta, va avea loc ședința tehnică, iar echipa de tenis a României va fi reprezentată de către sportivul covăsnean, Ciprian Anton.

Jucătorul de tenis din Sfântu Gheorghe, Ciprian Anton se află la a opta participare în acest turneu, și de fiecare dată a reușit să se impună în sferturile de finală sau semifinale la categoriile de joc, simplu sau dublu. Participarea sportivilor români la acest turneu internațional, dar și la alte competiții organizate de către Federația Internațională de Tenis, aduce un plus de încredere și optimism în demersul acestora de a acumula cât mai multe puncte ITF.

În perioada 2018-2019 sportivii români vor participa la aceste turnee de obiectiv, încercând să acumuleze cât mai multe puncte pentru o eventuală calificare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

Aceștia reprezintă țara cu mândrie și devotament în toate acțiunile sportive ce se desfășoară în străinătate, iar acest lucru ajută la promovarea sportului paralimpic atatât pe plan național cât și internațional.  

Ciprian Anton este un bun ambasador al sportului adaptat în România, reușind să își apere titlul de campion național pentru a patra oară, iar pe plan internațional se situează pe locul 119 Ranking mondial din aproximativ 700 de sportivi din întreaga lume.  Performanțele sportivului covăsnean vin la pachet cu o doză considerabilă de muncă, perseverență și ambiție.

Ciprian mulțumește conducerii Comitetului Național Paralimpic pentru încredrea acordată sportivilor și este recunoscător organizatorilor maghiari pentru invitație.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.