SPORT 30 ianuarie 2014

Ciprian Anton, în echipa României de Cupa Davis

de Covasna Media | 808 vizualizări

Pentru prima dată în istorie, România va participa la calificările pentru Cupa Davis destinat sportivilor în scaun rulant. Până acum țara noastră nu a avut trei sportivi valoroși care să formeze o echipă, acest lucru fiind una dintre condițiile participării la competiție. Iar din echipa formată în acest an face parte și Ciprian Anton din Sfântu Gheorghe, alături de bucureștenii Mihai Gaiță și Ionuț Filișan.

„Pe data de 23-24 martie plecăm în Turcia - Antalya la turneul Turkish Open, după care, imediat jucăm în calificările pentru World Team Cup – numită și Cupa Davis. Este pentru prima dată când România participă la acest turneu pentru că doar acum am format o echipă din 3 jucători, aceasta fiind una din condițiile participării. Vom desfășura un meci de dublu și două meciuri la simplu și ne calificăm mai departe dacă din aceste 3 meciuri câștigăm cel puțin două” – ne-a declarat Ciprian Anton.

Sportivul a mai spus că toate costurile legate de transport și cazare sunt suportate de Comitetul Paralimpic Român, iar pregătirea le este asigurată doar prin punerea la dispoziție de terenuri de către Federația Română de Tenis.

„Costurile de pregătire în București și în Sfântu Gheorghe le suport din buzunarul personal, ceea ce nu este chiar ușor, dar încerc să mă descurc” – spune Ciprian Anton, cel care va fi și căpitanul echipei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.