SPORT 6 decembrie 2017

Cine este Olympiakos Pireu?

de Covasna Media | 1036 vizualizări

Conform clasamentului paralel al locurilor secunde din grupele EuroCup Women la baschet, Sepsi SIC Sf. Gheorghe va evolua în compania puternicei echipe din Grecia, Olympiakos Pireu. Echipa noastră a avut, în această ierarhie, penultimul coeficient, așa că va întâlni a doua linie de clasament, aferentă echipei din Vechea Eladă.

Varianta feminină a celor de la Olympiakos nu rivalizează, ca forță, cu echipa masculină a clubului. Cu toate acestea, Olympiacos domină baschetul feminin grecesc, ceea ce spune multe despre valoarea echipei. Olympiacos a fost înființată în 1947, după care, în anii 90 echipa a intrat în conservare. S-a reînființat în 2015, câștigând de atunci două titluri consecutive, în sezoanele în care a participat. Antrenoare este Eleni Kapogianni, iar jucătoare emblematice, de peste hotare, sunt americancele Yvonne Anderson și Victoria Macaulay, dar și sârboaica Mina Mazic. Osatura echipei naționale feminine a Greciei este alcătuită din jucătoare de la Olympiakos.

Elenele au ieșit, în acest an, pentru prima dată din grupele EuroCup Women, iar meciurile de pe teren propriu se dispută la o sală din Atena care are o capacitate de 3500 de locuri. În cei doi ani de la reactivarea secției de baschet feminin, Olympiakos Pireu a depășit de fiecare dată pe marea rivală Panathinaikos Atena, cucerind două titluri și două Cupe ale Greciei.

În grupa EuroCup, grecoaicele au fost învinse, în acest sezon, de două ori de puternica echipă letona TT Riga, cu 78-72 și 74-70. În schimb, Olympiakos a repurtat câte două victorii cu polonezele de la Gorszow (69-50 și 85-68) și turcoaicele de la Beșiktaș (68-45 și 70-53).

Ne place sau nu, Olympiakos este favorită în dubla manșă care programează turul pe 14 decembrie, la Sf. Gheorghe, iar returul o săptămână mai târziu, la Atena.

Sursa foto - osfp.gr

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.