SPORT 6 decembrie 2012

CFR Cluj iese din Liga Campionilor cu o victorie în fața lui Manchester

de Covasna Media | 407 vizualizări

CFR Cluj şi-a încheiat cum nu se poate mai frumos evoluţia în grupele Ligii Campionilor, cu o victorie pe terenul mult mai bine cotatei Manchester United.

CFR Cluj s-a impus, cu scorul de 1-0, pe Old Trafford, în meciul cu Manchester United, din ultima etapă a grupei H din Liga Campionilor. Golul uriaşei victorii a ardelenilor a fost marcat de Luis Alberto, în repriza secundă.

În ciuda victoriei obţinute în "Teatrul Viselor", seara s-a transformat într-un coşmar pentru CFR, care a fost la 30 de minute de o primă prezenţă românească în optimile Ligii Campionilor. Această performanţă le-a fost refuzată însă ardelenilor de Galatasaray, care s-a impus, cu 2-1, pe terenul celor de la Braga.

CFR Cluj va juca, totuşi, în primăvara europeană, după ce a încheiat grupa pe locul 3, cu 10 puncte, şi va evolua în 16-imile Ligii Europa.

Deşi porneau în mod evident cu şansa a doua la Manchester, jucătorii de la CFR au intrat pe teren fără complexe. Echipa lui Paulo Sergio a jucat fără trac şi a stat bine în pressing, reuşind chiar să creeze panică la poarta lui De Gea în câteva rânduri. Apărătorii din faţa portarului "diavolilor" au rezolvat, însă, de fiecare dată, nepermiţându-le jucătorilor formaţiei clujene să producă vreo surpriză.

Deşi calificaţi, cei de la Manchester nu l-au menajat pe Felgueiras, care a avut astfel ocazia să se transforme în eroul CFR-ului, cu câteva parade menite să împiedice deschiderea scorului.

În repriza secundă, "diavolii" au intrat pe teren ceva mai determinaţi, însă nici jucătorii CFR-ului nu s-au lăsat mai prejos şi chiar şi-au "permis" să încerce un joc de posesie, în condiţiile în care la 0-0 erau deja calificaţi, Braga conducând pe Galatasaray la pauză cu 1-0.

În minutul 56, CFR Cluj a făcut linişte pe Old Trafford, Luis Alberto deschizând scorul cu un şut superb, de la distanţă, direct în vinclu.

CFR a menţinut ritmul şi după gol şi a rezistat şarjelor ofensive ale "diavolilor roşii", care pe măsură ce trecea timpul au devenit tot mai nervoşi şi mai agresivi în teren.

După minutul 78, Paulo Sergio a renunţat la toţi atacanţii din teren, dorind să conserve avantajul, ceea ce a şi reuşit. Eforturile CFR-ului au fost însă anulate de victoria obţinută de Galatasaray la Braga.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.